Borgen

Veronica Superguide logo
Borgen

Vierde seizoen van Borgen is onderweg!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Tien jaar geleden zette Borgen de Scandinavische thriller op de kaart, en in 2021 proberen ze het opnieuw! De opnames van het vierde seizoen Borgen zijn van start gegaan.

Borgen draait om Birgitte Nyborg: de partijleider van een klein politiek partijtje. Omdat de uitslag van de verkiezingen een lastige puzzel is, komt zíj op de zetel van de premier te zitten. De baan is onverwacht, loeizwaar én trekt een zware wissel op haar privéleven.

In het vierde seizoen zit Nyborg weer in het kabinet, maar niet meer als minister-president. Ze is nu minister van Buitenlandse Zaken, en de serie draait om haar én haar communicatieafdeling. Katrine Fønsmark, die eerder het hoofd was van Nyborgs PR-machine, heeft nu de leiding over een groot nieuwsprogramma. Het zit er dus dik in dat de dames lijnrecht tegenover elkaar komen te staan vanwege één of ander schandaal!

Borgen is back!

Borgen zorgde samen met The Killing voor een enorme interesse in Scandinavische series. Netflix kocht de rechten op Borgen begin 2020: om de oude afleveringen aan te kunnen bieden én het politieke drama nieuw leven in te blazen.

Het is de bedoeling dat het vierde seizoen van Borgen in de loop van 2022 op Netflix te zien is. Een precieze datum is nog niet bekendgemaakt.

Lees verder