Vaarwel, angels! Victoria's Secret stopt voorlopig met hun beroemde Fashion Show!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vaarwel, angels! Victoria's Secret stopt voorlopig met hun beroemde Fashion Show!

Victoria’s Secret stopt met legendarische Fashion Show

|
|

Laatste update:

Prachtige modellen met diamanten beha’s en hakken tot aan het plafond: het zijn welbekende ingrediënten van de Victoria’s Secret Fashion Show. Waren, eigenlijk, want het bekende lingeriemerk stopt met het jaarlijkse spektakel.

De sexy catwalkshow werd wel de ‘Superbowl van de modewereld’ genoemd, en werd wereldwijd uitgezonden sinds 1995. Mooie modellen in gewaagde creaties maakten de show interessant voor dames én heren, en de meest bekende artiesten voorzagen de optocht van muzikale ondersteuning. Voor veel modellen was de Fashion Show zo’n beetje het hoogst haalbare. O.a. Doutzen Kroes, Romee Strijd en Myrthe Bolt liepen mee in de parade van ‘Victoria’s Secret Angels’.

Victoria’s Secret uit de gratie

Kritiek op de modeshow was er vaak én veel: sommige kijkers vonden dat de ‘angels’ er nogal uitgemergeld bijliepen en de wat vollere kijkers een complex zouden bezorgen. Toen de marketingbaas van het bedrijf eind 2018 meldde dat er ‘geen ruimte was voor plus-size- of transgendermodellen’ verloor Victoria’s Secret veel fans.

Het bedrijf probeerde ze terug te veroveren door alsnog (relatief) flinkere modellen te zoeken, maar toen was de schade al aangericht. Daarnaast bleek de perfide miljardair Jeffrey Epstein zijn relatie met de eigenaar van Victoria’s Secrets moederbedrijf in te zetten om jonge modellen te ritselen.

Het lingeriebedrijf probeerde het nog door te zeggen dat de beroemde catwalkshow ‘flink op de schop moest’, maar stopt er nu voorlopig helemaal mee. Het is nog niet bekend of dit betekent dat er volgend jaar óók geen nieuwe show verschijnt, maar voorlopig wil het lingeriemerk de vingers er niet aan branden.

De show van Victoria’s Secret lag dus regelmatig onder vuur, maar ondanks de controverses liepen de kijkcijfers al jaren terug. De ooit megapopulaire show (12 miljoen kijkers alleen al in de VS) trekt nu nog maar nauwelijks 3 miljoen kijkers (in Amerika).

Lees verder