Vermeend slachtoffer Marco Borsato doet boekje open: 'Ik weet dat het wél waar is'

"Stel je voor...", zo begon Ruud de Wild zijn betoog over de lopende zaak van Marco Borsato. De uitspraken van de radio-dj vielen niet in goede aarde en ook het vermeende slachtoffer van Marco Borsato was allesbehalve blij met de opmerkingen. Nu komt de aangeefster na lange tijd met een reactie op het vermeende seksueel misbruik: "Het is wél waar."

Marco Borsato
© Brunopress

Ruud de Wild vond het tijd om zijn zegje te doen over de zaken rondom Marco Borsato en dat deed hij uitgebreid in zijn radioshow op NPO Radio 2. De radio-dj zou het erg vervelend vinden voor de zanger áls de beschuldigingen die zijn kant op worden gestuurd niet blijken te kloppen. De 22-jarige aangeefster komt precies om die reden met een reactie in RTL Boulevard

'Wél waar'

Het vermeende slachtoffer begint haar statement met dat ze het ergens wel eens is met Ruud; het zou inderdaad 'een groot onrecht' zijn voor Marco als de beschuldigingen van geen kant kloppen. "Maar ik weet dat het wél waar is", zegt de jonge vrouw. Ook geeft ze aan dat ze niet uit is op een schadevergoeding van de oud-Voice-coach: "Er is geen sprake van wraak. Omstandigheden doen er niet toe. Er zijn dingen gebeurd die volgens onze wet niet mogen en daar moet een rechter uitspraak over doen. Het is voor beide partijen en hun dierbaren heel vervelend dat het allemaal zo lang moet duren. Maar het is ook goed dat er zo zorgvuldig onderzoek gedaan wordt."

'Wat als ik niet geloofd word?'

Het is vrij bijzonder dat het vermeende slachtoffer na al die tijd met een reactie komt, maar ze voelde op dit moment vooral de noodzaak van een statement. "Ruud zegt in zijn uitspraken niet alleen dat Marco misschien onschuldig is, maar daarmee óók dat het slachtoffer misschien liegt. En precies die twijfel maakt het voor heel veel slachtoffers zo moeilijk om aangifte te doen. Want wat nou als ik niet geloofd word?", aldus de aangeefster in haar verklaring. Ook Ruud heeft inmiddels weer gereageerd op haar statement: "Het enige wat ik heb gedaan is een vraag gesteld die begon met: stel je nou eens voor. Ik ben hier niet om Marco te verdedigen want het is niet aan mij hem voor de bus te gooien."

Lopende zaak

Vorige week werd bekend dat het onderzoek naar wangedrag van Marco Borsato rondom The Voice of Holland wordt geseponeerd. Volgens het OM was er daar slechts sprake van één verklaring van het slachtoffer,  die niet ondersteund wordt door een tweede bewijsmiddel, waardoor die zaak niet te bewijzen valt. Daarom ziet het OM af van verdere vervolging. Het onderzoek vanwege de aangifte van de 22-jarige vrouw, die zegt op minderjarige leeftijd te zijn betast door de zanger, loopt nog wél. De zanger heeft tegenaangifte gedaan voor smaad en laster.