Marco Borsato wil niet reageren op seponeren onderzoek The Voice

Vandaag werd bekend dat in de vier onderzoeken die liepen tegen betrokkenen bij The Voice of Holland, tegen Marco Borsato geen strafrechtelijke vervolging wordt ingezet. In een ander onderzoek loopt nog wél een onderzoek tegen de zanger.

Marco Borsato in 2012 bij The Voice of Holland
© EM-press/Patrick van Emst

Een hele opluchting voor Marco Borsato. In de onderzoeken die het Openbaar Ministerie instelde naar aanleiding van de uitzending van BOOS vorig jaar, waarin allerlei gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag werden besproken, gaat in elk geval Marco Borsato vrijuit. In zijn onderzoek was er alleen sprake van een verklaring van het vermeende slachtoffer, zonder aanvullend bewijs. Daardoor was niet mogelijk om de zaak te bewijzen volgens het OM.

Geen reactie

Marco Borsato wil niet inhoudelijk reageren op het nieuws dat het onderzoek naar hem in de zaak rond grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland wordt geseponeerd. Dat heeft zijn advocaat Geert-Jan Knoops laten weten aan het ANP. "Wij hebben onze cliënt vandaag uitvoerig gesproken en hij kiest ervoor om geen inhoudelijke reactie te geven", zegt de advocaat. Geert-Jan Knoops staat Marco Borsato samen met zijn vrouw Carrie juridisch bij. "Maar het spreekt voor zich dat hij met instemming heeft kennisgenomen van het besluit en het daar verder bij wil laten."

Tweede zaak

In dit geval ging het om de zaak die direct voortkwam uit beschuldigingen rondom The Voice. Daarnaast loopt er nog een andere zaak, waarbij een 22-jarige vrouw aangifte heeft gedaan tegen de zanger vanwege 'onzedelijke betastingen'. Marco Borsato heeft in die zaak ook een tegenaangifte gedaan, wegens smaad en/of laster. In die twee (gerelateerde) zaken doet het Openbaar Ministerie nog onderzoek. Advocaat Knoops zegt die nog af te wachten.

Bron: ANP / Veronica Superguide