Jochem van Gelder het perfecte plaatje in Argentinië

Veronica Superguide logo
Jochem van Gelder het perfecte plaatje in Argentinië
RTLTV

Verdeeldheid in Het Perfecte Plaatje: ‘Lijkt op de anus van E.T.’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

De zeven overgebleven kandidaten in Het Perfecte Plaatje in Argentinië moesten vanavond een macrofoto schieten. De foto van Jochem van Gelder zorgt (onbedoeld…) voor verdeeldheid.

Macrofoto in Het Perfecte Plaatje

Het was zojuist tijd voor de derde aflevering van Het Perfecte Plaatje in Argentinië. Nadat de kandidaten in de eerste aflevering nog gematst werden, moesten we vorige week dan toch afscheid nemen van de eerste afvaller: Daphne Bunskoek. Vanavond waren er daarom nog zeven fotografen over. Zij moesten een macrofoto maken en een staatsieportret schieten van zogenoemde cartoneros, oftewel: Argentijnen die voor hun werk karton ophalen.

'Geen idee waar ik naar kijk'

Voor zijn macrofoto kiest Jochem van Gelder – die zelfs een rol in The Passion liet schieten voor Het Perfecte Plaatje in Argentinië – voor een granaatappel. Hij besluit een foto te nemen van de steel van de vrucht. En dat roept bij jurylid William Rutten een… bijzondere associatie op: “Het lijkt op de anus van E.T.”, lacht hij. “Het is heel interessant, maar ik heb geen idee waar ik naar kijk.” Mede-jurylid Gaby Herbstein is minder enthousiast: “Ik kan niet zien wat er mooi aan is.” En die mening deelt William wel: “Ik krijg er in elk geval geen honger van.

Jochem van Gelder het perfecte plaatje in argentinië granaatappel macro-foto

Een acht of negen?

Jochem en zijn medekandidaten waren echter erg enthousiast over de foto. “Laat maar komen, die acht of die negen”, zegt hij vol zelfvertrouwen. Zijn ongeloof is daarom ook bijzonder groot als hij geen eerste wordt… en zelfs geen tweede… of derde. Ook veel kijkers snappen er niets van:

Tot slot dan nog even de uitslag: Tim den Besten won de aflevering. Helaas moesten we afscheid nemen van Renée Soutendijk.

Hoe lang de opnames van dit seizoen van Het Perfecte Plaatje hebben geduurd? We vertellen het je graag! Ook zochten we voor je uit of de oud-winnaars nog steeds fotograferen.

Het Perfecte Plaatje zie je elke woensdag om 20:30 uur op RTL 4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder