Verdachte mishandeling Mark Gillis bekent betrokkenheid

Een hele opluchting voor Mark Gillis, de zoon van vakantieparkenbaas en realityster Peter Gillis. Een verdachte van de overval en daaropvolgende mishandeling van Mark, eind 2021, heeft bij de politie zijn betrokkenheid bekend.

Mark Gillis
© RTL 4

Met al het nieuws dat als een modderstroom constant uit de richting van de familie Gillis blijft stromen, zou je bijna vergeten dat Mark Gillis ook nog overvallen en mishandeld is. Mark zelf zal dat niet zo snel vergeten en sliep er nog lange tijd slecht van. Voor hem is het dan ook fijn dat er nu wat positief nieuws valt te melden. Met de bekentenis van Aytekin B. komt het afsluiten van dit traumatische hoofdstuk wat dichterbij.

Overval

In de nacht van 6 op 7 november 2021 werd Mark overvallen in zijn chalet op het park Prinsenmeer in Ommel. Hij werd flink toegetakald door de overvallers. Ook werd hij getaserd en met een onbekende vloeistof in z'n gezicht gespoten. De buit was uiteindelijk een zonnebril, twee armbanden, een horloge en z'n telefoon. Op beelden van Mark na afloop van de verschrikkelijke gebeurtenis, was goed te zien hoe gigantisch hij was toegetakeld.

Opsporing Verzocht

De politie gebruikte het programma Opsporing Verzocht om op zoek te gaan naar de daders. Nadat de politie aanvankelijk de verkeerde verdachten in het vizier had, vonden ze de juiste verdachte alsnog op basis van DNA-onderzoek op de plaats delict. Die verdachte heeft nu een verklaring afgelegd bij de politie, waarin hij bekent dat hij betrokken was bij de overval op Mark. Eerder beriep hij zich nog op zijn zwijgrecht. Wat zijn rol precies was zegt het Openbaar Ministerie op dit moment niet, omdat het onderzoek nog loopt. Naast Aytekin B. is de politie nog bezig met drie andere mogelijke daders.

Opgelucht

In een reactie aan het SBS6-programma Shownieuws liet Mark weten dat hij 'opgelucht' is door het nieuws. De realityserie van de familie Gillis, Massa is Kassa is momenteel even in afwachting van het volgende seizoen, waarin we ook (ongezien) afscheid zullen nemen van Peters voormalige liefje Nicol.