Ver van huis: space-horror in de trailer van Nightflyers!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ver van huis: space-horror in de trailer van Nightflyers!

Ver van huis: space-horror in de trailer van Nightflyers!

|
|

Laatste update:

G.R.R. Martin is het bekendst door Game Of Thrones, maar de man schreef ook veel sciencefiction- en horrorverhalen. In Nightflyers vechten ruimtewetenschappers voor hun leven tegen een onbekende vijand. Check de spannende trailer!

Voordat Martin wereldberoemd werd dankzij Game Of Thrones schreef hij al jarenlang sciencefiction- en fantasyverhalen. Eén van de bekendste is Nightflyers, uit 1980.

In Nightflyers ontdekken wetenschappers een mysterieus ruimteschip, dat stuurloos door het heelal zweeft. Vastberaden gaan ze op pad om contact te leggen met de buitenaardse beschaving. De inzet is hoog: het leven op aarde wordt steeds moeilijker voor haar bewoners. De wereld snakt naar behulpzame aliens!

De missie is wel... opmerkelijk. Het ruimteschip van het team, de Nightflyer, werkt bijna helemaal autonoom, en de kapitein heeft zichzelf opgesloten in zijn hut. Daarnaast voelt de telepaat Thale (Sam Strike) een vreemde aanwezigheid op het schip. Hoewel niemand wat het precies is, eist het al snel slachtoffers!

2019?

Nightflyers wordt gemaakt voor de Amerikaanse zender SyFy. In de VS is de ruimte-horrorserie komende herfst te zien. Netflix heeft de internationale rechten en brengt Nightflyers (waarschijnlijk) in 2019 uit. Als je dacht dat Martin zijn personages pas sinds Game Of Thrones met bosjes laat creperen kom je bedrogen uit. De ruimtedreiging belooft bijzonder dodelijk te zijn!

Hoewel George Martin het verhaal schreef is hij niet bij de serie betrokken. Zijn contract met HBO, dat Game Of Thrones verzorgt, staat dit niet toe. Martin zegt wel erg blij te zijn met de SyFy/Netflix-serie. In 1987 werd Nightflyers verfilmd en het resultaat was erg… 1987.

Hoewel de film Martin extra bekend maakte bij het grote publiek, is hij verheugd dat de nieuwe serie wat dichter bij zijn verhaal blijft. Nog even geduld!

Lees verder