Nightflyers: nieuwe scifi-horror gebaseerd op het werk van G.R.R. Martin

Veronica Superguide logo
Nightflyers: nieuwe scifi-horror gebaseerd op het werk van G.R.R. Martin

Nightflyers: nieuwe scifi-horror gebaseerd op het werk van G.R.R. Martin

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Goed nieuws voor fans van schrijver George R.R. Martin! Game Of Thrones gaat weliswaar pas verder in 2019, maar in 2018 verschijnt er een nieuwe sciencefictionhorrorserie gebaseerd op zijn werk. Syfy en Netflix brengen later dit jaar Nightflyers uit.

In Nightflyers reist een club wetenschappers door de ruimte, op zoek naar een mysterieus buitenaards wezen. Tegelijkertijd spookt er iets gevaarlijks door het gammele, aftandse ruimteschip wat het op de astronauten voorzien heeft.

Herkansing

De wetenschappers worden gespeeld door o.a. Gretchen Mol (Manchester By The Sea), Eoin Macken (Resident Evil: The Final Chapter), Sam Strike (Leatherface) en Jodie Turner-Smith (The Last Ship). Martin’s korte sciencefictionverhaal werd in 1987 al eens verfilmd. Het resultaat was toen niet bijster goed (een slap aftreksel van Alien). 

De internationale distributie van de nieuwe serie wordt verzorgd door Netflix. De verhaallijn van de serie is geschreven door Jeff Buhler (The Midnight Meat Train, The Grudge); met de horrorelementen komt het dus wel goed.

George R.R. Martin zal zelf niet meewerken aan de show, omdat hij onder contract staat bij HBO. Eind vorig jaar blogde de schrijver wel dat hij blij was met een (toen nog eventuele) Nightflyers-serie. Ook omdat er - in tegenstelling tot bij de film uit 1987 - een gekleurde actrice (Turner-Smith) in de hoofdrol werd gecast. Precies zoals Martin het eigenlijk bedoeld had!

Nightflyers wordt in juli 2018 verwacht. De serie is in Nederland dan waarschijnlijk via Netflix te zien.

Lees verder