Vanavond op tv: de start van Dragon's Den

Nikkie Plessen

Het investeerdersprogramma Dragon's Den is terug van weggeweest! Vanavond trapt Quote-hoofdredacteur én Op1-presentator Sander Schimmelpenninck een nieuw seizoen af voor omroep WNL op NPO 1.

In Dragon's Den mogen beginnend ondernemers hun bedrijfsplan, dienst of product pitchen aan een groep investeerders. Als één (of meerdere) van deze durfkapitalisten er wel iets in ziet, komt er een zak geld tevoorschijn. Wie mag er met het bedrijf in zee? Of druipt de deelnemer af zónder dat er ook maar iemand wil investeren? 

Wie zijn de dragons?

Sander Schimmelpenninck is blij met de zogenoemde dragons. "Ze vormen een geweldige mix van ervaring en talent", zei hij eerder bij WNL. "Het zijn uitgesproken persoonlijkheden die allemaal hun zakelijke sporen hebben verdiend en iedere ondernemer veel kunnen leren." Het gaat om Michel Perridon, oud-eigenaar van computeraccessoire-merk Trust, Pieter Schoen, serial-entrepreneur en oud-eigenaar van de Nederlandse Energie Maatschappij, mode-onderneemster Nikkie Plessen (NP Fashion), de bekende horeca-ondernemer Won Yip én 'avocadokoningin' Shawn Harris; ze was de eerste in Europa die avocado’s en mango’s eetrijp ging verkopen.

Niet nieuw

Dragon's Den is géén nieuw programma. Het is in tientallen landen al een beproefd tv-recept en ook in Nederland kwam het investeerdersprogramma al eens eerder op de buis. Jort Kelder presenteerde Dragon's Den twee seizoenen lang (2007-2008). Benieuwd naar wat er deze maand nog meer op de buis komt? Deze programma's kun je in april nog meer verwachten. Of, voor wie liever streamt: deze nieuwe films en series komen deze maand naar Netflix.

Dragon's Den is vanaf vanavond elke zondag om 21:30 uur te zien op NPO 1.