Raymond van Barneveld op RTL 7

Veronica Superguide logo
Raymond van Barneveld op RTL 7

Raymond van Barneveld neemt rust na heftig tv-interview

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Darts-icoon Raymond van Barneveld nam afgelopen weekend op pijnlijke wijze afscheid van zijn professionele carrière. Hij vloog er in de eerste ronde van het WK al uit en gaf na afloop een zwaar beladen interview waarin hij toegaf dat voor hem 'het leven geen zin meer heeft'. Nu neemt Barney even wat tijd voor zichzelf. 

"Voor nu neem ik een paar dagen/weken rust om mezelf weer te vinden", schrijft een nog altijd volledig verslagen Van Barneveld op zijn Instagram. "Ik hoop sterker terug te komen als mens, al wordt dat een zware strijd."

Emotie zit hoog

Het is duidelijk dat Van Barneveld zijn verlies - tevens zijn laatste officiële wedstrijd ooit -  nog altijd géén plekje heeft kunnen geven. Hij zit nog steeds extreem in de put. "Zoals ik hier de trap afloop, loop ik voor mijn gevoel een zwart gat in. Schaamte, mislukt, leeg, op en verslagen… zo voel ik me." Voor zijn gevoel kan Barney alleen maar winnen. Verliezen gaat er bij hem niet in. "Ik ben nou eenmaal zo en daar schaam ik me niet voor, maar had dit ook graag anders gezien."

Heftig tv-interview

Fans maakten zich na afloop van het RTL-interview zorgen om Barney. We wisten al een tijdje dat hij zou gaan stoppen met darten, maar door dit onverwachte verlies komt die exit véél eerder dan gepland. Dat de darter zó reageerde op zijn verlies, zorgde voor een shock. "Heeft Barney niet gewoon hulp nodig?", klonk het in de bezorgde comments. 

Lees verder