Adios, Barney! Raymond van Barneveld stopt met darten

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Adios, Barney! Raymond van Barneveld stopt met darten

Adios, Barney! Raymond van Barneveld stopt met darten

|
|

Laatste update:

Nederlands bekendste darter houdt het binnenkort voor gezien! Raymond van Barneveld heeft aangekondigd een (scherpe) punt achter zijn imposante carrière te zetten.

Van Barneveld werd in zijn carrière acht keer wereldkampioen, bij verschillende bonden: vier keer bij de British Darts Organisation, één keer bij de Professional Darts Corporation en driemaal bij de World Darts Federation. Daarnaast won hij in teamverband met o.a. Vincent van der Voort en Co Stompé meerdere malen de WDF World Cup.

Onvergetelijk waren echter zijn overwinningen op The Embassy (BDO) waarmee hij half Nederland dartsgek wist te maken. Verkopers van dartborden wisten een paar jaar niet hoe ze het hadden!

Barney!

Na de ‘Barneymania’ eind jaren 90 bleef de Hagenaar een vaste kracht in het dartscircuit, hoewel de aandacht met de jaren wat minder werd, en de concurrentie de grootmeester langzamerhand voorbijstreefde.

Van Barneveld heeft niet één reden om te stoppen, volgens hem gaat het om meerdere factoren. De overval in zijn huis vorig jaar, het vele reizen, hobbels in de privésfeer, en hij heeft gewoon zin om meer tijd met zijn kleinkinderen door te brengen. Volgens Van Barneveld speelt hij altijd om te winnen, en is nu het moment aangebroken dat het ‘m te weinig lukt.Barney zal nog één jaar actief blijven als darter, en alle grote toernooien meepakken, waarna hij het voor gezien houdt. Andere Tijden Sport had in 2013 nog een speciale thema-uitzending over de man die darts in Nederland ongekend populair maakte. Deze is terug te zien op NPO Start.

Lees verder