Na Undercover zijn de Brabantse drugscriminelen aan de beurt in Fenix: binnenkort op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Na Undercover zijn de Brabantse drugscriminelen aan de beurt in Fenix: binnenkort op Netflix

Undercover? Nederlandse misdaadserie Fenix ook naar Netflix!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Een Nederlandstalige misdaadserie over een Brabants drugsimperium? We hebben het niet over Undercover, maar over... Fenix. De KPN-serie verschijnt binnenkort op Netflix!

Netflix maakte vorig jaar furore met Undercover, een misdaadserie over Brabantse XTC-producenten. Met sterrollen van Tom Waes, Anna Drijver, Frank Lammers en Elise Schaap werd Undercover een groot succes, en is een tweede seizoen al onderweg.

De serie Fenix speelt ongeveer in hetzelfde milieu én was eigenlijk al een stukje eerder dan Undercover, in 2018. De reden dat je Fenix waarschijnlijk niet kent is dat hij alleen door KPN-abonnees te kijken was. Tot nu, want de serie komt op 31 januari naar Netflix. Daarmee volgt Fenix dezelfde route als de ‘sleeperhit’ Toon!

Fenix

In Fenix wordt een grote partij drugs in beslag genomen in de haven van Antwerpen. Dit betekent paniek in Noord-Brabant, want verschillende criminele clubs raken hierdoor ernstig in de problemen. De crimineel Jos Segers (Bart Sleges) wacht de uitkomst niet af en sluit een deal met justitie.

Op aanwijzingen van Segers probeert de politie topcrimineel Gideon Bas (Jack Wouterse) op te pakken; de actie mislukt echter faliekant en meerdere agenten komen om het leven. Zowel de politie als de criminelen proberen de situatie te redden, in een race tegen de klok.

Fenix kent behoorlijk veel bekende acteurs, zoals Rifka Lodeizen, Teun Luijkx en Hans Dagelet. Wanneer het tweede seizoen van Undercover op Netflix verschijnt is nog niet bekend, maar Fenix ziet er ook zéker interessant uit. De achtdelige serie staat vanaf 31 januari op Netflix.

Lees verder