undercover in nederland alberto stegeman leon c oplichter politie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
undercover in nederland alberto stegeman leon c oplichter politie
SBSTV

Undercover in Nederland-Alberto Stegeman schakelt politie in

|
|

Laatste update:

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Undercover in Nederland zien we Leon C. Omdat hij op heterdaad betrapt wordt, besluit Alberto Stegeman de politie in te schakelen!

Agressief

Hoera, Undercover in Nederland is terug! In de eerste aflevering gaat presentator Alberto Stegeman achter Leon C. uit Venlo aan. Deze beruchte oplichter – die ook al in Opgelicht?! te zien was – zorgt volgens zijn slachtoffers al bijna twee decennia voor veel ellende. Hij heeft al honderden bedrijven opgelicht en zich al meerdere keren failliet laten verklaren. Daarbij gedraagt Leon zich agressief, zo weten de slachtoffers uit ervaring.

Politie in Undercover in Nederland

Er lopen op dit moment verschillende politieonderzoeken tegen Leon (of Baer, zoals hij zich nu noemt). In het verleden is hij geregeld opgepakt, waarna hij ook in de cel belandde. Op dit moment wordt hij echter niet officieel gezocht door de politie. Maar dan ontdekt Alberto dat Leon zonder rijbewijs en onverzekerd zijn kinderen naar school brengt. En om die reden kan Undercover in Nederland natuurlijk alsnog de politie inschakelen.

Geen rijbewijs

Tijd voor de confrontatie! “Het is weer tijd om jou op tv te brengen, want je blijft maar slachtoffers maken”, zo begint Alberto. De presentator leest vervolgens een lijst met slachtoffer voor. Leon ontkent alle beschuldigingen: “Dit zijn allemaal geen bedrijven waar ik zaken mee doen.” Ook wil hij niet horen dat hij ‘zwaar agressief’ zou zijn. Wel geeft Leon toe zonder rijbewijs te rijden.

En dan komt de politie eraan. Een van de agenten wil met Leon mee naar binnen lopen om zijn kant van het verhaal te horen. Alberto waarschuwt de agenten dat Leon een bekende van hen is: “Een beruchte oplichter”, zo stelt hij. Leon loopt daarna weg: “Tot in de rechtbank.

Ook na de confrontatie blijft Leon bezig met zijn oplichterspraktijken… 

Dit was de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Undercover in Nederland. Alberto waarschuwde ons al dat de confrontaties dit seizoen heftig zouden zijn. We hopen dat Alberto later dit seizoen ook weer een paar van zijn geweldige vermommingen zal dragen! We vrezen dat de beruchte ‘Jacques’ alleen niet meer terugkeert.

Undercover in Nederland zie je elke zondag om 21:25 uur op SBS6.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder