Johan Derksen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johan Derksen
VI

‘Uitspraak Johan Derksen over Thierry Baudet is strafbaar’

|
|

Laatste update:

Volgens een woordvoerder van Thierry Baudet zijn de 'liquidatie'-uitspraken van Johan Derksen strafbaar, zo liet het OM hem weten. 

Dat meldt het ANP.

'Geliquideerd'

Johan Derksen heeft woensdagavond in Veronica Inside opnieuw gereageerd op de aangifte die Thierry Baudet tegen hem wil doen. De Forum voor Democratie-leider doet aangifte omdat Johan in zijn programma zei dat Baudet moest worden "geliquideerd". Direct na zijn uitspraak, zei-ie dat het om een verspreking ging. Hij bedoelde naar eigen zeggen "dat ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen".

'Allemaal voor de bühne'

"Het is allemaal voor de bühne", zei 'de snor' woensdagavond in zijn talkshow over de aangifte-plannen van Thierry. Eerder liet de Vandaag Inside al weten verbaasd te zijn dat er ophef was ontstaan over zijn opmerking. "Alles wat wij hier zeggen is om te lachen." Johan blijft echter bij zijn standpunt dat de politicus volgens hem niet in de Tweede Kamer thuishoort. "Als je alleen van Amsterdam naar Den Haag rijdt om te provoceren, stap dan uit de politiek."

Strafbaar

Vorige week liet het Openbaar Ministerie in Den Haag weten dat het onderzocht of Johan een strafbare uiting heeft gedaan in de uitzending van de SBS6-talkshow. Een woordvoerder van Baudet liet woensdag weten dat de uitspraak van Derksen inderdaad strafbaar was volgens het OM. Het Team Bedreigde Politici (TBP) van de politie-eenheid in Den Haag stelt de aangifte op en Baudet zet hier donderdag zijn handtekening onder, aldus de woordvoerder.

Opruiing

Het OM Den Haag liet later weten dat het zogeheten TBP heeft geconcludeerd dat er sprake is van "een mogelijke opruiing" door Derksen. "Daarop is de heer Baudet uitgenodigd om aangifte te doen." Volgens de zegsman van het OM verloopt de procedure verder zo dat hetzelfde team, onder gezag van de officier van justitie, verder onderzoek doet naar de kwestie. De officier van justitie besluit uiteindelijk of de zaak aan de rechter wordt voorgelegd of niet.

Talpa, de werkgever van Derksen, liet weten niet te willen reageren op de kwestie.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder