downton abbey film

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
downton abbey film

Publiek besluit of er tweede Downton Abbey film komt

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De eerste bioscoopfilm Downton Abbey draait pas nét in de bioscoop (sinds 12 september), maar de makers laten alvast weten dat er een schone taak ligt bij het publiek. Namelijk: uit je zitzak komen, Netflix uitzetten en ouderwets naar de bioscoop. Want als de film Downton Abbeyvoldoende publiek trekt, dan is het wat hen betreft áán. Dan komt er een tweede film. 

Downton Abbey 2

Producent Gareth Neame zei dat The Hollywood Reporter. "Het enige dat we zullen moeten bereiken, is dat fans hun huis uit komen en de film gaan bekijken. Ze hebben de serie altijd vanuit huis kunnen volgen", zegt Neame, die ook zegt: "We moeten ze motiveren om naar de bios te gaan." Het is geen loze belofte. De producent vertelt in hetzelfde interview dat er al ideeën zijn voor het vervolg. Ook al voor een titel? Want 'Downton Abbey 2', dat is niet oké.

Op schema

Het zou kunnen gebeuren. De eerste cijfers vanuit de bioscopen lijken op een succes. In Nederland zijn al ruim 70.000 tickets verkocht en ook in andere landen loopt de film -zo lijkt het- best goed. De concurrentie met de kerstfilms durfden ze duidelijk niet aan. Misschien ook wel verstandig, want fans gaan toch wel. Kerst of niet. De vraag is alleen hoeveel fans daadwerkelijk een kaartje gaan kopen (of sparen ze nog even verder voor een overnachting in het échte Downton Abbey?)

'Missed you'

De eerste reviews druppelen uiteraard binnen, en het lijkt erop dat de Downton Abbey-film precies doet wat het moet doen. Niet meer, niet minder. Iemand zegt het heel treffend op Rotten Tomatoes: "It's not a great movie, not by any definition, but I happily lapped up every minute. Nice to see you back, Downton; this fan missed you." Oftewel: fans krijgen hun shotje Downton toegediend en zullen tevreden de bioscoop uitlopen. 

De hele bups

De film is ongetwijfeld ook -vooralsnog- een succes omdat de hele cast meedoet. Geen gedoe dus met personages die opeens 'op vakantie' zijn of mysterieus zijn 'verdwenen'. En een tweede bioscoopfilm lijkt daar ook niet aan te gaan lijden. Laura Carmichael, die in de serie de rol van Lady Edith Crawley speelt, wil wel: "absoluut" zegt ze, op de vraag of ze mee gaat doen met een vervolg. En zo zijn er meer. 

Ga jij de film kijken? Als je nog even geïnspireerd wil worden tot de aankoop van een kaartje... Hier de trailer. 

Lees verder