prijs slechtste tv programma 2019

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
prijs slechtste tv programma 2019

Wint Utopia een prijs voor slechtste tv-programma?

|
|

Laatste update:

De dag voor het Gouden Televizier-Ring Gala zal nu ook een andere, minder prestigieuze prijs worden uitgereikt: de TV Knollen. Dit zijn prijzen voor de minst leuke, meest belachelijke, stomste, minst toonaangevende en er totaal niet toe doende bagger op de beeldbuis. En je kan stemmen!

Razzies van Nederlandse bodem

De komst van de nieuwe televisieprijzen is aangekondigd door mediaplatform en initiatiefnemer Spreekbuis. Dit online platform heeft ook radioprijzen en komt nu dus met de 'Razzies' voor Nederlandse televisie. Dat kondigen ze aan op hun website. Op 8 oktober zullen awards uitgereikt worden in drie categorieën: een juryprijs, een publieksprijs en 'tv-blunder van het jaar'. Hoe groots het wordt moet nog blijken. 

Jury met beperkingen

Opmerkelijk is dat de jury bestaat uit drie mannen uit ongeveer dezelfde leeftijdsgroep: een freelance journalist, een 'media-ondernemer' en Vincent Bijlo, deze laatste is een cabaretier die visueel beperkt is en de programma's dus niet echt kan zien. "Dit ludieke prijzenfestival laat zien, dat programma’s die eigenlijk niet op de televisie horen, toch nog kans maken op een prijs", stelt Spreekbuis-uitgever Richard Otto.

Zoveel bagger, zoveel keuzes

Hmm. Maar goed, er is dus ook een publieksprijs waarbij tv-kijkend Nederland kan stemmen, en dat kan op ieder programma, dus Utopia-hater of je hele leven al eens willen laten horen dat je het NOS-journaal te slecht voor woorden vindt: begin een lobby en ga ervoor. De suggesties die door de heren van Spreekbuis worden gedaan zijn onder andere VTBL, Celebrity Call Center, Love Island, House of Talent, JENSEN!, 6 Inside, DanceSing, Caveman, RTL Late Night en Zomer met Art. 

Je kunt je nominatie voor slechtste tv-programma van het jaar mailen naar tvknollen@spreekbuis.nl. De meest ingezonden titel wint de publieksprijs.

Lees verder