• House of the Dragon

HBO dropt eerste trailer Game of Thrones-prequel House of the Dragon!

House of the Dragon

Het was weer even doodstil in het Game of Thrones-kamp, maar de Westeros-hype is weer helemaal aan hoor! HBO dropte namelijk de allereerste trailer voor de Targaryen-prequel House of the Dragon!

"Dreams didn't make us kings. Dragons did." Je leest het al: met de epische one-liners zit het wel goed in deze Game of Thrones-spin-off-serie, die zich tweehonderd jaar voor de val van de troon afspeelt. Check de eerste teaser hieronder.

Waar gaat House of the Dragon over?

Even geen Starks, Dothraki en Lannisters - althans: dat denken we - maar volop Targaryens! Dat is waar House of the Dragon, gebaseerd op George R.R. Martins boek Fire & Blood, om draait. De drakenfamilie was in deze tijdsperiode nogal gevreesd. Niet gek als je zo'n vijftien draken bezit plus de hoogblonde hunks en hunkinnen die ze kunnen berijden terwijl ze heel sensationeel 'dracarys' schreeuwen.

Topcast

De cast is om je vingers bij af te likken. The Crown-acteur Matt Smith springt eruit. Hij speelt Prince Daemon Targaryen, de jonge broer van koning Viserys (Paddy Considine) en de oom van toekomstig queen Rhaenyra Targaryen (Emma D'Arcy). Een specifieke releasedate heeft House of the Dragon nog niet, maar de serie komt ergens in 2022 uit, net als HBO MAX, waar wij in Nederland dan ook eindelijk van kunnen genieten.

Lees je alvast in met alles dat je moet weten over House of the Dragon.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.