Een creep heeft het voorzien op vrouwelijke studenten in de slasher Black Christmas

Veronica Superguide logo
Een creep heeft het voorzien op vrouwelijke studenten in de slasher Black Christmas

Trailer: dodelijke Kerst in slasher Black Christmas

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Stille nacht, dreigende nacht! Een enge killer heeft voorzien op vrouwelijke studenten in de remake van Black Christmas.

Imogen Poots (28 Weeks Later) en haar vriendinnen gaan een zware Kerst tegemoet. Een vreemdeling valt vrouwen aan op de campus van Hawthorne College, en niemand weet wie er verantwoordelijk is. Dat worden geen vrolijke liedjes onder de kerstboom dit jaar.

Black Christmas uit 1974 is één van de eerste slashers ooit. Hoewel de film aanvankelijk werd gezien als platte horror, inspireerde Black Christmas in de jaren daarna een genre op zich. Een gemaskerde killer, jonge slachtoffers, een bekende (feest)dag… fans van Halloween en Friday The 13th weten genoeg!

Black Christmas

In het origineel werd nooit echt bekend wie de enge moordenaar precies was, maar het lijkt erop dat de remake het anders aanpakt. Hawthorne College laat nog maar een paar decennia vrouwen toe en een enge club mannelijke studenten lijkt het daar nog steeds niet mee eens te zijn. Deze generatie ‘scream queens’ is in elk geval van plan om flink terug te vechten! Girl ehm... power?

Black Christmas draait vanaf vrijdag 13 december in de bioscoop. In de praktijk zien we hem in Nederland al een dagje eerder. Zin in een remake van de OG slasher-film?

Lees verder