Tom Felton reageert op overlijden Harry Potter-moeder Helen McCrory

Harry Potter And The Deathly Hallows Part II

Draco Malfoy-acteur Tom Felton komt met een mooi en emotioneel eerbetoon aan zijn Harry Potter-moeder Helen McCrory, die vorige week op slechts 52-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

Helen laat een indrukwekkend oeuvre achter. Ze speelde niet alleen Narcissa Malfoy in een aantal Harry Potter-films, maar bijvoorbeeld ook Polly Gray in hitserie Peaky Blinders. Tom koestert warme herinneringen aan Helen, zo schreef hij op Instagram. 

Tom Felton over Helen McCrory

"Het is zo triest om zo plotseling gedag te moeten zeggen", schrijft Tom. "Ik heb nooit de kans gehad om haar dit te vertellen, maar ze heeft me geholpen om de persoon te worden die ik nu ben - op en naast het witte doek."

'Meedogenloos zichzelf'

"Ze was altijd meedogenloos zichzelf - vlijmscherp met een zilveren tong - vriendelijk en warmhartig", herinnert Tom zich. "Bedankt voor het leiden van de weg en dat je er voor me was wanneer dat echt nodig was."

Reactie 'Lucius Malfoy'

Ook Lucius Malfoy-acteur Jason Isaacs komt met een herdenkingspost. Hij noemt Helen 'de beste actrice die ik ooit heb gezien' en prijst haar humor, groot hart en noemt het een grote eer om haar on-screen-man te mogen spelen. 

Meer dan alleen Harry Potter

Zoals we al aangaven: Helen zette veel toppers op haar naam en was dus meer dan alleen die Harry Potter-ster. Andere films op haar filmografie zijn de James Bond-film Skyfall, de moderne klassieker Hugo en The Special Relationship. Ten slotte noemen we de film The Queen, waarin ze te zien was als de vrouw van Tony Blair.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.