Helen McCrory uit Harry Potter en Peaky Blinders overleden

Helen McCrory

Verdrietig nieuws... Helen McCrory, die de rol van Narcissa Malfoy vertolkte in de Harry Potter-films, is op 52-jarige leeftijd overleden. Je kan de actrice ook kennen als Polly Gray in de serie Peaky Blinders.

Helen McCrory overleden aan gevolgen kanker

Zojuist is bekend gemaakt dat actrice Helen McCrory op 52-jarige leeftijd overleden is. Het verdrietige nieuws werd naar buiten gebracht door haar man Damian Lewis (Homeland): "Ik ben diepbedroefd aan te kondigen dat na een heroïsche strijd tegen kanker, mijn mooie en krachtige vrouw Helen McCrory vredig thuis is gestorven.” De actrice werd tijdens haar laatste momenten omringd door een “golf van liefde van vrienden en familie”, zo schrijft Lewis op Twitter.

Harry Potter, Peaky Blinders, The Queen en veel meer

Je kunt McCrory onder meer kennen uit de iconische Harry Potter-films. Daarin speelde ze de rol van Narcissa Malfoy, de moeder van Draco. De actrice was ook te zien als Polly Gray in Peaky Blinders. Andere films op haar filmografie zijn de James Bond-film Skyfalleen van onze favoriete familiefilms Hugo en The Special Relationship. Ten slotte noemen we de film The Queen, waarin ze te zien was als de vrouw van Tony Blair.

Helen McCrory narcissa malfoy harry potter

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.