Tilda Swinton heeft bizarre dubbelrol in horrorfilm Suspiria

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tilda Swinton heeft bizarre dubbelrol in horrorfilm Suspiria

Tilda Swinton heeft bizarre dubbelrol in horrorfilm Suspiria

|
|

Laatste update:

Tilda Swinton speelt in de aankomende remake van de horrorklassieker Suspiria een wel heel aparte dubbelrol. Niet alleen is zij te zien als de mysterieuze Madame Blanc, ook geeft zij gestalte aan de psychoanalist Josef Klemperer. En ja, dat is inderdaad een bejaarde man. Geruchten dat zij dit personage speelde gingen al enige tijd, maar in een interview met The New York Times is de actrice nu uit de kast gekomen.

Lutz Ebersdorf

Tot dusver stond in de productie-informatie van Suspiria vermeld dat deze meneer Klemperer gespeeld werd door een 82-jarige Duitse acteur genaamd Lutz Ebersdorf. Deze bejaarde Duitser had zelfs een eigen biografie. Toch meenden journalisten die de film al hadden gezien dat het misschien een dubbelrol was van een vrijwel onherkenbare Tilda Swinton. Regisseur Luca Guadagnino deed dit nog eerst nog af als “fake news”, maar nu spelen de makers alsnog open kaart.

“Het antwoord op de vraag die mij gesteld wordt, ‘Speel jij ook Dr. Klemperer in Suspiria?’ is altijd dat Dr. Klemperer gespeeld wordt door Lutz Ebersdorf. En gek genoeg, had tot nog toe niemand de link gelegd”, aldus de actrice tegen een reporter van de New York Times. Als iemand nou gewoon gevraagd had of zij Lutz Ebersdorf speelde, dan had Tilda gewoon meteen ronduit ja gezegd.

Tilda Weinstein?

Zodra het hoge woord eruit was mocht make up-specialist Mark Coulier ook meteen vertellen hoe hij voor de actrice een prothetische pik had gemaakt, met ballen en al. Hierdoor kon Swinton zich helemaal method inleven in haar rol als man: “Ze liet ons echt een penis met ballen maken,” aldus Coulier. “Ze had een stevige set genitaliën zodat ze die echt tussen haar benen in kon voelen bungelen”. Hier was Tilda vervolgens zo blij mee dat ze spontaan voor Harvey Weinstein ging spelen, want “ze haalde 'm er zelfs een paar keer uit op de set”.

Dick in a box

Op de vraag wat er met Tilda Swinton’s stevige geslachtsdeel is gebeurd gaf de grimeur als antwoord: “Waarschijnlijk ligt het ergens in een doosje. Ik zou het eigenlijk moeten proberen te vinden, en het vervolgens op hangen in mijn workshop!” Ja natuurlijk. Want wie wil dat nou niet, de pik van Tilda Swinton pronkend aan je muur? Ahum.

Suspiria slingert op 15 november de Nederlandse bioscopen in.

Lees verder