Tijl Beckand

Veronica Superguide logo
Tijl Beckand

Tijl Beckand vreest corona-besmetting: ‘badend in het zweet wakker’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het kan haast niet anders of comedian Tijl Beckand is besmet met het coronavirus. De RTL-presentator weet bijna zeker dat hij het virus (helaas) flink te pakken heeft...

"Ik heb nu ook koorts. En 's nachts word ik badend in het zweet wakker", vertelt hij aan collega-Lama's Ruben van der Meer en Ruben Nicolai in de nieuwe aflevering van hun YouTube-hit Quarantaine TV.

Ziek

Tijl is enorm ziek. Woensdag merkte hij voor het eerst dat er iets niet klopte. En nee, hij benadrukt toch maar even dat het hier niet gaat om een 1 april-grap. "Woensdagochtend begon het. En het gaat supersnel. In een uur weet je hoe laat het is en vanaf dat moment heb ik eigenlijk alleen maar geslapen."

Getest of niet?

Waarom is hij zo zeker? Dat vroegen ook Ruben en Ruben zich af. "Je wordt heel goed geholpen en je gaat door een aantal vragen heen. Alle symptomen die ik heb, daarvan zei de dokter volmondig ja", legt Tijl uit. "Alleen als je test weet je het écht zeker."

Traag en warrig

Tijl beschrijft zijn huidige toestand als 'traag en warrig' en omschrijft het coronavirus als volgt: 'alsof je een paar keer een flink knietje in je rug hebt gehad'. Flinke dosissen paracetamol en vitamine C moeten Tijl er weer bovenop helpen. Het is allemaal best heftig, geeft hij toe. "Ik moet zeggen: ook qua griep, is dit wel mijn top drie griep ooit."

Lees verder