Siegfried & Roy

Veronica Superguide logo
Siegfried & Roy

Tiger King makers werken aan docuserie over Siegfried & Roy

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De makers van Tiger King vinden de grote katten zeer interessant, want ze gaan opnieuw een serie maken over tijgers! Volgens The Hollywood Reporterzijn de producenten bezig met een programma over de tijgeraanval die in 2003 Roy - van het extravagante entertainment duo Siegfried & Roy - bijna het leven kostte. 

De aanval

In 2003 ontkwam Roy op het nippertje aan de dood nadat een van hun tijgers hem aanviel. Volgens de illusionist probeerde Mantecore (zoals de beruchte tijger heet) hem alleen maar te beschermen. Dat is wel heel verkeerd gelopen dan... Roy raakte zwaar gewond en het was echt even kantje boord! Het was in ieder geval het einde van de carrière van het illusionistenduo. De Tiger King makers gaan zich verdiepen in dit voorval en maken een speciale docuserie.

Volgens een productiemedewerker gaan ze dit keer meer focussen op het gebruik van tijgers in de entertainmentwereld, zoals Siegfried & Roy dat deden. Het is dus de vraag of de nieuwe docu net zo'n wereldwijd succes wordt als Tiger King, dat zich meer richt op de krankzinnige Joe Exotic en zijn vete met aartsrivaal Carole Baskin. Die laatste heeft een hekel aan de Tiger King documentaire maar wilde wel nog door Jimmy Fallon geïnterviewd worden. Dat liep alleen niet zoals ze hoopte...

Het coronavirus 

Het nieuws van deze docuserie komt slechts 3 dagen na de dood van een helft van het duo; Roy overleed aan de gevolgen van het coronavirus. Siegfried reageerde op het verdrietige nieuws en wil de urn van zijn oude vriend in hun eigen kapel zetten, naast die van Roys moeder. Het is nog niet bekend wanneer de docuserie over Siegfried & Roy klaar is en op Netflix verschijnt.

Lees verder