Henry Cavill als Geralt of Rivia in The Witcher op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Henry Cavill als Geralt of Rivia in The Witcher op Netflix

Wow! The Witcher is nu al de best beoordeelde Netflix Original-serie

|
|

Laatste update:

Fantasy-serie The Witcher gaat voor een vliegende start op Netflix! De avonturen van monsterjager Geralt of Rivia (Henry Cavill) krijgen erg veel lof. Die waardering gaat zelfs zó ver dat The Witcher momenteel behoort tot de best beoordeelde Netflix Originals ooit.

Gisteren wás The Witcher ook even letterlijk de hoogst beoordeelde Netflix Original-serie met een score van 8,9 op IMDB, aka één van de meest gezaghebbende sites van Hollywood. Inmiddels is die score een ietsiepietsie-beetje gezakt, maar met een 8,8 deelt The Witcher een gedeelde eerste plek met Black Mirror, Narcos en House of Cards. Best wel indrukwekkend voor een serie die pas een paar dagen op Netflix staat.

IMDB-rating

Natuurlijk: er zijn meerdere toonaangevende platformen waar men reviews verzamelt (Rotten Tomatoes, Metacritic), maar IMDB's geheime methode (waarbij geregistreerde members kunnen stemmen) staat al jaren als een huis. Volgens Forbes, die over de toppositie van The Witcher berichtte, is het allemaal vrij uitzonderlijk wat de show hier presteert. Benieuwd naar de hele ranking van beste Originals? Die ziet er zo uit: 

The Witcher – 8.8

Stranger Things – 8.8

House of Cards – 8.8

Peaky Blinders – 8.8

Narcos – 8.8

Black Mirror – 8.8

The Haunting of Hill House – 8.7

The Crown – 8.7

Daredevil – 8.6

Dark – 8.6

Mindhunter – 8.6

BoJack Horseman – 8.6

The Punisher – 8.5

Ozark – 8.3

Master of None – 8.3

Atypical – 8.3

American Vandal – 8.2

Altered Carbon – 8.1

Orange is the New Black – 8.1

Glow – 8.1

Jessica Jones – 8.1

Bloodline – 8.0

13 Reasons Why – 7.8

The Witcher seizoen 2

Veel fans hebben alle acht afleveringen al keihard verslonden. Voor hen is er goed nieuws: Geralt, Ciri en Yennefer komen terug! Lees hier meer over The Witcher seizoen 2. Showrunner Lauren S. Hissrich zal ook voor het tweede deel de boel gaan bestieren. Gelukkig maar. Ze liet zich overigens eerder al uit over de professionele reviewers die The Witcher beoordeelden. Zij waren over het algemeen beduidend minder te spreken over de boekverfilming. Lauren trekt zich daar weinig van aan en prijst de 'echte' fans. 

Lees verder