The Witcher Yennefer en Ciri

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Witcher Yennefer en Ciri

The Witcher interview: 'Henry Cavill redde een filmploeg tijdens The Witcher'

|
|

Laatste update:

The Witcher verschijnt deze week op Netflix, een duistere fantasyserie over de monsterjager Geralt (Henry Cavill). Maar The Witcher gaat ook over de tovenares Yennefer (Anya Chalotra) en de mysterieuze prinses Ciri (Freya Allen). Superguide interviewden de dames over de serie en wat ze nou precies van Geralt vinden.

Hoe was het om met Henry Cavill te werken? Hij was toch geen diva op de set?

*Freya begint te lachen*

Anya: Nee uhm… hij was gelijk heel benaderbaar en nuchter, al vanaf de eerste meeting. Hij is een gigantische fan van de boeken en de games, en een enorme gamer ook. Het was alsof je met de grootste Witcher-fan samenwerkte, die meteen vanaf het begin de beste serie ooit wilde maken. Henry zorgde ook voor een hele leuke sfeer op de set, hij bracht zelfs zijn hond een keer mee.

Freya: Ja dat was leuk! Hij ging ook graag in gesprek over de personages en hoe hij nog meer zoals Geralt op situaties kon reageren. Zo betrokken was hij bij het filmen, dat hij de filmploeg zelfs een keer redde. Ze waren een cruciaal shot vergeten op te nemen en toen zei hij: “uhm guys, moeten we dit shot niet nog opnemen?” en toen “Oh ja, thanks Henry!” En ook bij het voorbereiden van kostuums en zo, hij mengde zich echt een beetje in alles.

Was dat niet irritant?

Freya: Oh nee absoluut niet! Weet je, misschien als hij superserieus was geweest, maar zodra de scène geschoten was ontspande hij weer en maakte hij de ene grap na de ander.

The Witcher interview: 'Henry Cavill redde een filmploeg tijdens The Witcher'

Waren jullie bekend met de The Witcher boekenserie en videogames voor jullie aan de serie begonnen?

Anya: Nee ik had nog nooit van The Witcher gehoord.

Freya: Ik wist ook niet dat het bestond.

Anya: Toen ik hoorde dat ik gecast was als Yennefer, ben ik meteen begonnen met lezen. Eerst de short stories van The Witcher (de The Witcher-reeks bestaat uit 5 boeken en 2 short story-bundels) en daarna Blood of Elves. Ik heb niet verder gelezen omdat ik wist dat de scripts zich focusten op Yennefers backstory, op hoe ze haar krachten ontdekt en transformeert in een machtige tovenares. En dat is eigenlijk allemaal voor de gebeurtenissen in de boeken. Dus je kan zeggen dat ik vooral via de scripts Yennefer heb leren kennen.

Dus je bent ongeveer gestopt waar het eerste seizoen eindigt?

Anya: Sorry, we houden nog even geheim waar het eerste seizoen van The Witcher precies eindigt.

The Witcher interview: 'Henry Cavill redde een filmploeg tijdens The Witcher'

Wat was een aspect in The Witcher dat je echt in je personage wilde overbrengen?

Freya: Nadat ik de rol van Ciri kreeg ben ik haar gelijk gaan Googlen en toen ontdekte dat ze een krijger is. Ik was dolblij! Ik kon niet wachten om een zwaard te pakken en in de actie te duiken. En toen las ik de scripts en… ‘nope’. Ze rent vooral een boel, schreeuwt veel, huilt een beetje, er was nog niet veel vechten omdat ze nog zo jong is. Dat vond ik eerst jammer, maar weet je? Ik vind het nog steeds een geweldige, uitdagende rol. Alleen al in de eerste aflevering krijgt ze met zoveel verlies te maken, ik wist meteen dat ik daarvoor mijn alles moest geven.

Dus je was een beetje teleurgesteld dat je niet mocht vechten? Misschien iets om ons op te verheugen in het tweede seizoen?

Freya: Aha, weet je, we mogen nog niet te veel zeggen daarover. Maar als je kijkt naar de boeken, ja, Ciri gaat dat pad lopen. Daar kun je zeker naar uitkijken.

Anya: Voor Yennefer was het eigenlijk de hele reis die ik wilde benadrukken. Sorry als dat een beetje vaag is, maar ze ondergaat de grootste transformatie van iedereen in de hele serie. En die ambitie, om het personage zo neer te zetten, was wat me naar The Witcher trok. Lauren Schmidt Hissrich (Executive producer van The Witcher) wilde ook vanaf het begin de personages zo neerzetten en dat sprak me erg aan. Ik wist ook van mijn eigen onderzoek dat de fans Yennefer als een wat afstandelijk, calculerend personage zien. Dat zou iedere acteur leuk vinden om te verkennen, om te zien wat er onder die façade precies zit.

The Witcher interview: 'Henry Cavill redde een filmploeg tijdens The Witcher'

Welke Witcher-kracht zouden jullie het liefst willen hebben?

Anya: Hmm, ik denk het maken van de Signs. Dat zijn kleine Witcher-spreuken die hij gebruikt tijdens het vechten tegen monsters.

Freya: Ik bedoel… Ciri is een van de machtigste mensen op aarde dus… nee dank je?

Zou Ciri in een gevecht winnen tegen Geralt?

Freya: Oh jazeker, wacht maar af! Er zitten niet voor niets zoveel mensen achter haar aan. Er schuilt zoveel kracht in haar.

En Yennefer versus Geralt, hoe pakt dat uit?

Anya: Absoluut Yennefer, geen twijfel over mogelijk.

The Witcher staat vanaf vrijdag 20 december exclusief op Netflix. Het tweede seizoen is al in productie. Benieuwd wat er in januari uitkomt op Netflix? Wij hebben hier een handig overzicht voor je!

Lees verder