The Walking Dead: wat gaat er in hemelsnaam gebeuren met Rick!?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Walking Dead: wat gaat er in hemelsnaam gebeuren met Rick!?

The Walking Dead: wat gaat er in hemelsnaam gebeuren met Rick!?

|
|

Laatste update:

Het is waar! Rick Grimes verdwijnt uit The Walking Dead. Maar hoe? En… wat nu? De hoogste tijd om eens even heftig te speculeren!

Tijdens het The Walking Dead-panel op Comic-Con gooide Andrew Lincoln eindelijk het hoge woord eruit. Na dit seizoen taait de acteur af bij TWD. Hier licht hij zijn keuze toe: de Brit zal de serie ontzettend missen, maar hij heeft ook een familie om aan te denken.

Schokkend, en niet alleen omdat ‘Rick’ ineens een deftig Brits accent heeft!

AMC, thuisbasis van The Walking Dead, doet ook nog even een duit in het zakje. Jaja, nu weten we het wel! We slapen al slecht sinds de geruchten begonnen, eind mei.

Het is bijna niet mogelijk om je The Walking Dead voor te stellen zonder Rick, maar we moeten het tóch even proberen. Wat zou er kunnen gebeuren?

Onmin

In de trailer van het negende seizoen zien we dat de verschillende nederzettingen elkaar constant in de haren zitten. De leiders van Alexandria, The Kingdom en Sanctuary accepteerden Ricks leiding in een crisissituatie, maar eisen steeds meer zeggenschap. Zelfs Daryl heeft de pik op Rick! De oud-outlaw kan zich maar moeilijk aanpassen aan het rustige bestaan.

Zombiefluisteraars

Ook interessant is dat Samantha Morton (Fantastic Beasts And Where To Find Them) gecast is in de rol van ‘Alpha’. In de comics is dit personage de leider van een groep genaamd ‘The Whisperers’.

Deze club heeft de normale manier van leven (voor zover überhaupt mogelijk) helemaal afgezworen. Ze dragen kleding van ‘walker-huid’, zodat ze ongestoord tussen de zombies kunnen wonen. Elke vorm van beschaving is ze vreemd; dat is tussen de walkers alleen maar gevaarlijk!

De groep wordt een (groot) probleem voor de ‘survivors’. De Whisperers kunnen grote groepen Walkers een beetje sturen, zoals herders doen met kuddes schapen. Het zou toch jammer zijn als ze dat richting de survivors zouden doen?

Naast het onderlinge gebakkelei is er dus ook nog een overkoepelend thema. Wat is de menselijke beschaving waard in een meedogenloze wereld? Op basis hiervan zijn er meerdere scenario’s denkbaar.

Rick wordt gebeten door een of andere zombie

De kans hierop lijkt niet erg groot. Andrew Lincoln is een The Walking Dead-monument. Hij verdient beter! Hoewel: een confrontatie tussen Michonne, Carl, Daryl en ‘zombie-Rick’ zou wel hartverscheurend zijn. Zie ook het einde van Merle in seizoen drie.

Rick is ziek

In een post-apocalyptische samenleving is de gezondheidszorg niet al te best. Artsen kunnen heus wel wonden schoonmaken of een gebroken been zetten, maar er zijn zat ziektes waar gespecialiseerde zorg voor nodig is. Door de visioenen van vorig seizoen, waarin Rick te zien is als een oude man, leek een slepende ziekte een mogelijkheid. Door de nieuwe trailer, waarin toch weer conflicten te zien zijn, wordt dit minder waarschijnlijk.

Of de makers halen een trucje uit! De serie maakt een tijdsprong, maar er is niet gezegd hoe groot deze is. In de laatste aflevering zou opa Rick ineens in zijn schommelstoel kunnen zitten, terwijl hij iets mompelt van ‘En dat, jongelui, gebeurde hier 35 jaar geleden’, vlak voordat hij zijn laatste adem uitblaast. Dit is (voor Rick) het ‘best-case scenario’.

Een survivor doodt Rick

Het is bijna niet voor te stellen dat één van de overlevenden Rick zal vermoorden. Ze deelden wel en wee, reisden het halve land door en vermoordden samen een half miljoen zombies. De survivors van het eerste uur respecteren elkaar te veel om ‘m zomaar te vermoorden.

Negan aan de andere kant… Die heeft nog wel een appeltje met Rick te schillen. Verontrustend is wel dat ook Maggie na komend seizoen niet meer terugkeert. Rick en Maggie zullen elkaar toch niet kapotmaken. Dát is te erg!

Rick vertrekt

Als een zombie Rick niet pakt, en een survivor ook niet, dan kan Rick altijd nog verbannen worden. Maggie zou hiertoe in staat zijn, omdat ze Rick nog steeds nadraagt dat hij Negan liet leven. Nu misschien nog niet, maar zoals we in de trailer zien wordt het er niet gezelliger op!

Rick kan ook vrijwillig zijn biezen pakken. Misschien denkt hij aan het eind van het negende seizoen dat alles er pico bello uitziet, en rijdt hij op zijn paard de ondergaande zon tegemoet. Misschien met een groepje medestanders om ergens anders een nieuwe nederzetting te starten. Of hij vertrekt op een langdurige missie, om The Whisperers definitief uit te schakelen.

Hoewel mogelijk - Morgan vertrok ook en ging naar de serie Fear The Walking Dead - zou dit niet echt in de serie passen. Het houdt wel de mogelijkheid open voor een glorieuze terugkeer!

Iedereen gaat weg behálve Rick

Daryl heeft het in de trailer van seizoen 9 niet echt naar zijn zin. Aangezien Norman Reedus na het vertrek van Lincoln één van de belangrijkste personages wordt, kan hij er met een kleine club tussenuit piepen.

Maggie en Rick blijven lekker in hun dorpjes zitten, terwijl de groep van Daryl weer rondtrekt; zoals The Walking Dead ooit begon! Een 'zachte reboot' is misschien geen gek idee, als we op de dalende kijkcijfers afgaan. Toch is het niet waarschijnlijk: in de comics blijven de survivors voorlopig nog wel even waar ze zijn...

Het ene scenario is geloofwaardiger dan het andere. Ze zijn allemaal (in theorie) mogelijk, maar we weten het simpelweg niet! Hoe denken jullie over het lot van Rick Grimes? Laat het weten op onze Facebook-pagina.

Lees verder