The Kardashians: ‘Het is gek om Kendall en Khloé te horen klagen over de coolste feesten’

The Kardashians
© Disney+

Als de trashkoning van Veronica Superguide verslindt recensent Ruben Praster iedere realityserie die op zijn pad komt. De komende periode kijkt hij wekelijks naar het tweede seizoen van The Kardashians en geeft hij zijn ongezouten mening over de Disney+ prinsessen.

Verslaafd aan de Kardashians? Volg dan onze overzichtspagina en mis niks

Mijn grote frustratie met The Kardashians is dat de kwaliteit van een aflevering volkomen afhankelijk is van de Kardashian of Jenner die wordt gevolgd. Het ene moment lig ik dubbel omdat Kris stoned is of een pauw nadoet en het andere moment vecht ik tegen de slaap omdat Kendall praat of irriteer ik mij kapot aan de zoveelste vrijpartij van Kourtney en Travis van Blink 182.

Miami en Las Vegas

Aflevering 5 draait voornamelijk om Kim, Khloé en… Kendall. Dat belooft niet veel goeds en dit is ook een van de mindere afleveringen. Al snap ik heel goed dat fans van het eerste uur juist zitten te wachten op een reeks mooie plaatjes in Miami en Las Vegas, want daar gaan de dames dit keer naartoe om te feesten.

Een meidenavond

Kendall moet voor haar werk naar Las Vegas en wil zusje Kylie meenemen voor een meidenavond. Kim moet voor haar werk naar Miami en zij neemt Khloé op sleeptouw. Beide zussen hebben daar weinig zin in. Kylie zegt op het allerlaatste moment af, maar Khloé weet dat ze de afleiding goed kan gebruiken en probeert zichzelf te overtuigen dat de reis een goed idee is.

Kris Jenner
© Disney+

Geen zin om te feesten

De meeste van ons zouden het geweldig vinden om met een privévliegtuig naar Miami of Las Vegas te vliegen. Dat geldt niet voor de Kardashians. Voor hen stelt zo’n uitje echt niks voor. Een privévliegtuig is een plek om een dutje te doen en een grote wereldstad bezoek je alleen om uit eten te gaan met vrienden. Het is best raar om te zien hoe normaal zij het vinden om eventjes die reis te maken en het is nog gekker om Kendall en Khloé te horen klagen dat ze naar de coolste clubs moeten gaan om daar te feesten.

Kendall blijkt best leuk

Toch weet The Kardashians duidelijk te maken waarom de vrouwen daar helemaal geen zin in hebben. De reden is het gebrek aan anonimiteit. Khloé heeft een pijnlijke breakup achter de rug, waar iedereen een mening over heeft. En Kendall is gewoon geen mensenmens. Zij vertelt dat ze als kind heel veel vriendjes had die alleen maar bevriend wilden zijn vanwege haar realityserie. Daardoor heeft Kendall zich afgesloten van de mensen om zich heen en moet zij zichzelf dwingen om sociaal te zijn. Liever ligt ze gewoon knus in bed. Ik had niet verwacht dat Kendall Jenner mijn spirit animal zou zijn.

Veel te weinig Kris

Heel veel meer dan dat heeft deze aflevering niet te bieden. Kris heeft haar operatie achter de rug en je ziet een paar traumatiserende beelden uit de operatiekamer, maar met haar gaat alles goed. Ze heeft nog een bizar gesprek over de dood en stelt voor om samen met Khloé een boobjob te laten doen. Maar dat zijn de enige pareltjes van haar.

Zet deze wijsheid op een tegeltje

Gelukkig komt Khloé wel met een paar geweldige opmerkingen. Ze kijkt met veel plezier terug op de periode dat zij samen met Kourtney in Miami woonde. Al herinnert Khloé zich er weinig van omdat ze al die maanden ladderzat was. Toch verlangt ze terug naar die tijd, waarin ze anoniem los kon gaan zonder zich druk te hoeven maken over mensen die stiekem foto’s maken voor de roddelpers. “You could be the biggest sloppiest mess and nobody would know about it the next day.

Wel of niet getrouwd?

De aflevering eindigt met een flinke cliffhanger. Volgens het nieuws zijn Kourtney en Travis van Blink 182 stiekem getrouwd. Geen groot huwelijk met talloze camera’s en honderden gasten, maar even snel een ja-woord in Las Vegas. Of dat echt zo is, zie je de volgende aflevering. Er zullen zonder twijfel Kardashian-fans zijn die niet kunnen wachten op volgende week, maar een hele aflevering in het teken van Kourtney geeft mij koude rillingen. Dan kruip ik liever knus in bed bij Kendall om iets anders op Disney+ te kijken.

The Kardashians is te zien op Disney+. Iedere donderdag verschijnt een nieuwe aflevering.