The Kardashians: ‘Kris koopt een pauw voor Khloé en dat is net zo grappig als het klinkt’

The Kardashians met een pauw

Als de trashkoning van Veronica Superguide verslindt recensent Ruben Praster iedere realityserie die op zijn pad komt. De komende periode kijkt hij wekelijks naar het tweede seizoen van The Kardashians en geeft hij zijn ongezouten mening over de Disney+ prinsessen.

Verslaafd aan de Kardashians? Volg dan onze overzichtspagina en mis niks.

Dit is alweer mijn vierde recap van The Kardashians en er valt mij iets op; hoe minder Kourtney, hoe leuker de aflevering! Dit keer duikt ze alleen op tijdens een fotoshoot en daarna vertrekt ze weer uit beeld. En dit is gelijk een van de leukste afleveringen tot nu toe. Wat grotendeels te danken is aan een hilarische Kris Jenner.

Slecht nieuws voor Kris

In de vorige aflevering was ze knetterstoned, wat voor veel hilariteit zorgde en dit keer gaat ze een pauw kopen voor Khloé. En ja, dat is net zo grappig als het klinkt, maar daar kom ik straks op terug. Kris ging aan de cannabissnoepjes vanwege de pijn in haar heup en het wordt tijd om daar iets aan te doen. Ze brengt een bezoek aan de dokter en hij heeft slecht nieuws. Haar heup is versleten en ze moet een kunstheup krijgen.

Oud worden is niks voor Kris

Kris vindt dit verschrikkelijk. Niet omdat ze vreest dat de operatie fout gaat en ze straks niet meer kan lopen, maar omdat een kunstheup iets is voor oude mensen. Het idee dat ze daarna moet revalideren met een looprekje is helemaal een hel voor haar. Ze vindt het geen fijne gedachte en praat daarover met haar moeder, die er trouwens piekfijn uitziet voor haar leeftijd, en met Khloé en Kim.

Een nieuwe heup en een nieuw paar borsten?

Tijdens het gesprek wordt al heel snel duidelijk dat het pure ijdelheid is waardoor Kris liever niet onder het mes gaat. Ze vindt het natuurlijk eng om ouder te worden, omdat het haar herinnert aan doodgaan, maar ze wil ook niet dat alles gaat hangen. Ze vraagt zich daarom hardop af of je tijdens een heupoperatie tegelijkertijd je borsten kan laten liften. En wanneer ze van een dokter te horen krijgt dat haar oogleden beginnen te hangen, is zij blij dat ze straks een ooglidcorrectie krijgt.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The Kardashians
© Disney+

Bouwval gezocht

Ondertussen is Kendall bezig met haar eigen zaakjes. Samen met een goede vriend wil zij huizen gaan renoveren en doorverkopen. Toen zij haar eigen huis opknapte, kreeg ze de smaak te pakken en het topmodel ziet dit als dé kans om een eigen bedrijf op te richten. De twee gaan op zoek naar een luxe bouwval om mee te beginnen en deze scènes lijken de basis te vormen voor een mogelijke spin-off, waarin Kendall en friends huizen gaan verbouwen.

‘Get your f*cking ass up and work’

Ook is er aandacht voor Kims tips voor carrièrevrouwen. Tijdens een interview met Vanity Fair werd de familie gevraagd wat voor advies ze hadden voor vrouwen die succesvol wilden worden. Kim zei botweg "Get your fucking ass up and work". Daar kwam veel kritiek op omdat iedereen Kim ziet als een luilak, die nog steeds teert op een seksvideo uit 2007. De realiteit is natuurlijk anders en zij werkt zich wel degelijk kapot, al is het nog steeds moeilijk uit te leggen wat Kim Kardashian precies voor werk doet. Dat de kritiek hard aankwam, is in ieder geval helder. Kim wordt flink geraakt door alle nare opmerkingen en vindt het oprecht vervelend dat haar advies gezien werd als een belediging.

Kris en Khloé op de pauwenboerderij

Je zou denken dat dit kijkje achter de schermen de highlight is van de aflevering, maar Kris is weer de MVP. Omdat Khloé ooit een pauw had, vind Kris het een uitstekend idee om haar een pauw cadeau te geven. De twee vrouwen brengen een bezoek aan een pauwenboerderij, waar Kris de gekste geluiden maakt om de vogels te lokken. En Khloé krijgt het voor elkaar een pauw zo erg te laten schrikken dat het dier wegvliegt. Het bezoekje is geen succes, maar wel een genot om naar te kijken. Het is allemaal nog grappiger omdat Khloé helemaal geen pauw wil.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The kardashians
© Disney+

Gouden duo

Als ik iets geleerd heb van de afgelopen vier afleveringen is dat de kwaliteit van de aflevering volledig afhankelijk is van de Kardashian of Jenner die gevolgd wordt. Kim zorgt voor de mooie plaatjes, terwijl kleffe Kourtney vooral irriteert, Kylie is alleen leuk in kleine doses en Kendall blijft slaapverwekkend. Maar stop gouden duo Khloé en Kris samen en je hebt automatisch een heerlijke aflevering.

The Kardashians is te zien op Disney+. Iedere donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering.