‘Een knetterstonede Kris Jenner tilt The Kardashians naar een hoger niveau’

The Kardashians

Als de trashkoning van Veronica Superguide verslindt recensent Ruben Praster iedere realityserie die op zijn pad komt. De komende periode kijkt hij wekelijks naar het tweede seizoen van The Kardashians en geeft hij zijn ongezouten mening over de Disney+ prinsessen.

Verslaafd aan de Kardashians? Volg dan onze overzichtspagina en mis niks.

Zo goed als de eerste aflevering zal het tweede seizoen van The Kardashians niet meer worden, dat snap ik zelf ook wel, maar dat de realityserie toch nog iets meer te bieden heeft dan mooie plaatjes en veel te strakke yogapants bewijst de derde aflevering. Kourtney, Kendall en Kylie blijven opnieuw op de achtergrond en de focus ligt veel meer op Kris Jenner. Dat wordt wel afgewisseld met Kims slaapverwekkende avonturen in Italië, maar de scènes waarin Kris knetterstoned is, tillen deze aflevering naar een hoger niveau.

Kim’s luxeleventje

Aan het einde van de tweede aflevering vertrokken Kim en Kendall naar Milaan voor een modeshow, waar Kendall haar loopje op de catwalk mag doen. Grote zus Kim gaat ondertussen langs bij de mensen van Prada en heeft een etentje in een duur restaurant. Spannend is het allemaal niet en het blijft bij het etaleren van haar luxeleventje. Tijdens het diner doet ze nog een poging om een diepgaand gesprek te voeren, maar dat faalt miserabel.

Kim en haar domme vrienden

Kims vriendje Pete Davidson gaat een korte ruimtereis maken met Jeff Bezos, Kim vindt dat een eng idee omdat er in de jaren tachtig een Space Shuttle explodeerde. Haar vrienden staren voor zich uit en hebben geen flauw benul waar Kim het over heeft. Zijn ze simpelweg te jong om de ramp met de Challenger te herinneren of weten ze gewoon niet wat een Space Shuttle is? Weten ze überhaupt wel wat een ruimteschip is? Of de ruimte? Er komt pas weer leven in de brouwerij wanneer Kendalls modeshow ter sprake komt. 

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The Kardashians vrienden
© Disney/Hulu

Meer moeder dan zus

Het topmodel zelf is nergens te bekennen. Zij heeft een nieuwe haarkleur en dat mag nog niemand zien, daarom blijft Kendall in haar hotelkamer en Kim neemt wat eten voor haar mee. Deze aflevering laat zien hoe bijzonder de band tussen de twee zussen is en toont een hele zorgzame kant van Kim, die zich meer als een moeder gedraagt dan oudere zus. Deze scènes geven een veel beter beeld van de vrouwen dan opnames van de zoveelste fotoshoot.

Weinig Kylie en Kourtney

Over fotoshoots gesproken! In deze aflevering zie je maar liefst twee shoots. Kourtney poseert voor een online magazine en Kylie maakt foto’s voor haar lipolie. Tijdens het gesprekje met de producer verspreekt Kylie zich en zegt zij ‘lipple’, wat klinkt als ‘nipple’, daar maakt Kylie een grapje over en dat is haar volledige bijdrage aan de derde aflevering. Kourtney babbelt nog wat over haar nieuwe curvy lichaam en hoe blij ze is met haar lijf. Dat is een positieve boodschap, maar niemand zal Kourtney ooit als ‘curvy’ omschrijven. Gelukkig verdwijnt zij weer net zo snel uit beeld.

Kris gaat shoppen in de coffeeshop

De highlight is dit keer Kris Jenner, die zich langzaam ontwikkelt tot de MVP van dit seizoen. Ze gaat met haar vriend naar Palm Springs en neemt Khloé mee op sleeptouw. Omdat Kris last heeft van haar heup brengt zij eerst een bezoek aan een coffeeshop om wat medicinale cannabis te kopen. Dat is natuurlijk geen normaal zaakje, maar een hele luxe winkel, waar vegan cannabissnoepjes en medisch glijmiddel voor honderden dollars worden verkocht.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The Kardashians
© Disney/Hulu

Knetterstoned

Aan een half snoepje heeft Kris meer dan genoeg en tijdens een etentje wordt zij opeens knetterstoned. Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt dubbel lag om Kris en haar aanstekelijke slappe lach. Toen ze aan tafel kiekeboe ging spelen, viel ik bijna van mijn stoel van het lachen en ik heb oprecht geen idee waarom. Geef haar iedere aflevering een wietsnoepje en dit is de beste serie ooit.

Warm en liefdevol

Maar ze is niet zomaar aan de medicinale drugs. Kris heeft veel last van haar heup en ze maakt zich grote zorgen over haar gezondheid. De momager is doodsbang, maar wil niet dat haar kinderen dit weten, want zij hebben al genoeg aan hun hoofd. Wie haar alleen kent als koelbloedige manager, die haar kids ziet als koopwaar, zal blij verrast zijn door deze warme, liefdevolle kant van haar.  

Meer Kris graag!

Ik vond deze aflevering iets beter dan de vorige. The Kardashians is op z’n best wanneer alleen de interessantste vrouwen in de spotlight staan. Jammer genoeg zijn dat er maar twee en Khloé’s verhaal is al verteld in de eerste aflevering. Ik kijk nu wel heel erg uit naar een episode waarin Kris centraal staat, helemaal als ze weer een cannabissnoepje achter de kiezen heeft.

The Kardashians is te zien op Disney+. Iedere donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering.