James May in The Grand Tour

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
James May in The Grand Tour

'The Grand Tour-presentator James May in ziekenhuis na crash'

|
|

Laatste update:

UPDATE 14 augustus: James May heeft gereageerd op de crash. De presentator geeft aan dat de crash al 'een tijdje geleden' plaatsvond en dat hij 'helemaal in orde is'.

Het originele artikel volgt hieronder.

James May is naar verluidt opgenomen in het ziekenhuis nadat hij met zijn auto in een tunnel in Noorwegen crashte. Dat meldt de Britse krant The Sun. De presentator is bekend van The Grand Tour, Top Gear en James May: Our Man in Japan. De crash vond plaats tijdens opnames van het succesvolle autoprogramma The Grand Tour voor Prime Video.

'Captain Slow'

Voor de opnames reed James met collega's Jeremy Clarkson en Richard Hammond in een tunnel, waar ze om de beurt op volle snelheid doorheen reden. Er zou sprake zijn geweest van beperkt zicht, waarbij de lampen pas aangingen op punten waar gereden werd. 'Captain Slow' reageerde te laat, waardoor hij tegen de muur hij botste. James reed volgens The Sun 120km/u toen hij crashte.

Gebroken rib

Op het moment van de crash reed James in een Mitsubishi Lancer Evo 8. James was na het ongeval bij bewustzijn en kon aangeven dat hij last had van zijn nek en rug. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor een hersenscan en röntgenfoto's. Hij heeft in elk geval één gebroken rib overgehouden aan de klap.

Niet het eerste ongeluk

Collega's Jeremy en Richard zijn naar verluidt zonder James verder gegaan op hun reis. In 2006 lag ook Richard twee weken in coma na een zware crash tijdens opnames van Top Gear. Enkele jaren terug maakte hij opnieuw een flinke smak, waar hij wonder boven wonder enkel een been brak.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder