Gwyneth Paltrow, The Goop Lab

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gwyneth Paltrow, The Goop Lab

Oh nee, de serie van Gwyneth Paltrow ligt onder vuur!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gwyneth Paltrow, de actrice die onlangs nog een 'dampend' succes had met de vaginakaars, krijgt behoorlijk wat kritiek op haar Netflix-serie The Goop Lab. De Britse National Health Service waarschuwt zelfs om de tips niet op te volgen.

In The Goop Lab neemt Gwyneth Paltrow, die er wel van houdt om in de pannen te roeren, samen met het Goop-team alternatieve therapieën onder de loep om fysieke en mentale problemen aan te pakken. Hoewel Netflix vermeldt dat de serie slechts als entertainment bedoeld is én dus niet als medische hulpmiddel, ligt de reeks nu wel onder vuur.

Fake news

De National Health Service beschuldigt het bedrijf van Gwyneth van het verspreiden van verkeerde informatie. "Vroeger verspreidde nepnieuws zich van mond tot mond, maar nu gaan leugens met een druk op de knop de wereld rond, voordat de waarheid achterhaald wordt", zo zegt directeur Simon Stevens, die de kijker graag wil waarschuwen voor de gevaren hiervan. 

Reactie

Goop, het bedrijf van Gwyneth dat begin vorig jaar al ruim 250 miljoen dollar waard was, kan zich hier niet in vinden. Ze geven aan zo 'transparant' mogelijk te werk te gaan als het gaat om zaken die niet ondersteund worden door de wetenschap. We zijn benieuwd of dit nog een staartje krijgt.

Lees verder