The Bone Church: nieuwe serie van Stephen King

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Bone Church: nieuwe serie van Stephen King

The Bone Church: nieuwe serie van Stephen King

|
|

Laatste update:

Het werk van Stephen King is momenteel behoorlijk hot. Films en series als IT, 1922, Gerald’s Game en Mr. Mercedes hebben voor een heuse revival gezorgd. Het nieuwste project is een serie, gebaseerd op zijn verhalende gedicht The Bone Church.

Het gedicht verscheen in 2009 in het blad Playboy en gaat over een expeditie naar een mysterieuze tempel, midden in een enorme jungle. Van de ruim 30 reizigers keren er maar enkelen terug. Nadat de groep iets ontdekt dat niet voor menselijke ogen bedoeld is, sterven veel expeditieleden op gruwelijke wijze. In een troosteloze bar probeert één van de overlevenden de gruwelijke herinneringen weg te drinken. In ruil voor borrels vertelt hij over zijn mislukte avontuur.

Mixed grill

The Bone Church wordt gemaakt door het recent gestarte Cedar Park Entertainment. Het bedrijf werd begin dit jaar opgericht door Chris Long (executive producer van Mr. Mercedes) en regisseur David Ayer (Suicide Squad, Fury, Bright).

Het werk van Stephen King is momenteel erg populair. IT werd één van de populairste horrorfilms ooit, terwijl Gerald’s Game, 1922 en Mr. Mercedes erg goed ontvangen werden. Miskleunen waren er ook: de matige serie The Mist werd na één seizoen stopgezet en The Dark Tower-film (met Idris Elba en Matthew McConaughey) werd ook geen groot succes.

Een zee aan King

Naast The Bone Church verschijnen er de komende jaren nog genoeg King-verhalen op het scherm. In het voorjaar van 2019 is de remake van Pet Sematary te zien, terwijl het tweede deel van IT in september uitkomt. Daarnaast moet dit jaar nog de serie Castle Rock verschijnen op streamingplatform Hulu.

Daarnaast zijn er nog genoeg projecten waarvan niet duidelijk is wanneer ze uitkomen. Er wordt gewerkt aan een prequel (The Overlook Hotel) én sequel (Doctor Sleep) op The Shining. Ook wordt het verhaal van The Dark Tower bewerkt tot een televisieserie.

Lees verder