Het is officieel: Gerald’s Game-regisseur maakt vervolg The Shining

Veronica Superguide logo
Het is officieel: Gerald’s Game-regisseur maakt vervolg The Shining

Het is officieel: Gerald’s Game-regisseur maakt vervolg The Shining

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Horrorregisseur Mike Flanagan maakte indruk met de Stephen King-verfilming Gerald’s Game. Zijn nieuwste project is ook gebaseerd op het werk van de schrijver van It!

Doctor Sleep

Vorige maand

liet Mike Flanagan al weten dat hij graag een vervolg zou maken op The Shining. Waarschijnlijk wist hij toen al meer dan hij liet doorschemeren, want dankzij Warner Bros. gaat deze wens nu al in vervulling! De film is gebaseerd op de roman Doctor Sleep van Stephen King uit 2013. De studio kocht de rechten van het boek al in 2016, maar dankzij het succes van It wordt er nu vaart gezet achter deze nieuwe King-verfilming.

Traumatisch

In Doctor Sleep lezen we hoe het verder gaat met Danny Torrance, het paranormaal begaafde jongetje dat het bloedbad in het Overlook Hotel heeft overleefd. Hij is inmiddels volwassen, maar door de traumatische gebeurtenissen raakte hij verslaafd aan alcohol. Als hij echter op het spoor komt van een stel rondreizende moordenaars, moet hij zijn bovennatuurlijke krachten opnieuw inzetten. Ondanks dat The Shining uitgroeide tot een horrorklassieker, heeft King naar eigen zeggen een bloedhekel aan de versie van Stanley Kubrick uit 1980. Iets zegt ons dat hij meer vertrouwen heeft in de regisseur van Gerald’s Game!

Gerald’s Game is nu te zien op Netflix.

Lees verder