Regisseur Gerald’s Game wil vervolg The Shining maken

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Regisseur Gerald’s Game wil vervolg The Shining maken

Regisseur Gerald’s Game wil vervolg The Shining maken

|
|

Laatste update:

The Shining staat bekend als een van de beste horrorfilms aller tijden. Regisseur Mike Flanagan, die dit jaar de Stephen King-verfilming Gerald’s Game maakte, zou graag het vervolg regisseren!

Kinky

Mike Flanagan is een van de interessantste horrorregisseurs van het moment. Hij maakte de afgelopen jaren naam met creepy films als Oculus, Ouija: Origin of Evil en Hush. Maar hij brak pas echt door met zijn verfilming van de Netflix-film Gerald’s Game! In deze Stephen King-verfilming loopt een kinky seksspelletje gruwelijk uit de hand. En als het aan Flanagan ligt, is zijn volgende project weer gebaseerd op een verhaal van de horrorkoning!

Maniakaal

In een interview met Stephen King-site Lilja’s Library onthult de regisseur dat hij graag de Stephen King-roman Doctor Sleep wil verfilmen. Dit vervolg op The Shining vertelt hoe het is afgelopen met Danny Torrance, het paranormaal begaafde jongetje dat maar net aan zijn maniakale vader wist te ontsnappen in het Overlook Hotel. In dit vervolg is Danny een alcoholist die zijn gaven moet gebruiken om een rondreizend volk van kindermoordenaars te bestrijden.

Meesterwerk

“Ik zou Doctor Sleep graag verfilmen, omdat ik me zo kan inleven met de hoofdpersoon”, aldus de regisseur. “Wie wil er nu niet weten hoe het is afgelopen met Danny?” Hoewel de roman niet heel goed werd ontvangen door de fans van Stephen King, staat The Shining nog steeds bekend als een horrorklassieker. Een vervolg op dit meesterwerk zal voor Hollywood dan ook moeilijk te weerstaan te zijn. En met Gerald’s Game heeft Flanagan al bewezen dat hij prima uit de voeten kan met het werk van Stephen King!

Lees verder