The 100 leeft voort! De serie krijgt een prequel-serie over de Grounders!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The 100 leeft voort! De serie krijgt een prequel-serie over de Grounders!

The 100 gaat verder! Prequel-serie in de maak

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Dikke tranen huilden we, toen The CW bekendmaakte dat The 100 na het zevende seizoen zou stoppen… De zender trekt echter niet zomaar de stekker uit de hit, en werkt aan een prequel!

In The 100 keren 100 bewoners van een ruimtestation terug naar de aarde, om te testen of de verwoeste planeet weer bewoonbaar is, of in elk geval gemaakt kan worden. Deze 100 krijgen het al snel te stellen met mensen die het tóch wisten te redden op het geruïneerde aardoppervlak. Verbazingwekkend genoeg zijn die na een eeuw hongerlijden en doodsstrijd niet allemaal vriendelijk.

Het zevende, laatste seizoen van de spannende sciencefictionserie verschijnt in de lente van 2020 in de VS. Wanneer we het slot kunnen zien in Nederland is nog niet helemaal bekend, maar doorgaans verschijnt de serie vrij snel daarna op Netflix.

The CW laat weten dat er in het laatste seizoen van The 100 een ‘springplank’ zit, die verwijst naar een nieuwe The 100-serie! Jason Rothenberg heeft de serie al geschreven, en het gaat om een prequel. Hoewel The 100 dus eindigt zijn er veel meer verhalen te vertellen over de ondergang van de wereld.

The 100 - Grounders?

De serie heeft nog geen titel, maar we weten al wel waar hij over gaat. De prequel begint op het moment dat de kernbommen vallen, en volgt een kleine groep overlevenden. Door samen te werken proberen ze alsnog (een soort van) beschaving op te bouwen, terwijl ze geteisterd worden door straling en andere overlevenden.

Het nieuws is erg aangenaam voor fans van The 100, en het is interessant om te zien hoe de originele ‘Grounders’ de nucleaire apocalyps overleefden. Wanneer de serie precies verschijnt is nog onbekend. Aangezien The 100 eerst zelf nog moet eindigen verwachten we dat de prequel in 2021 begint.

Nog meer goed nieuws: Maria Avgeropoulos, die Octavia speelt in de serie, is eind november in Utrecht voor Heroes Dutch Comic Con, net als Chandler Riggs uit The Walking Dead. CORAL!

Lees verder