Thanos in Avengers: Endgame

Veronica Superguide logo
Thanos in Avengers: Endgame

Heftig! Thanos zou eigenlijk alle Avengers vermoorden in Endgame?!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

In een vroege versie van het Avengers: Endgame-script ging het er nóg duisterder aan toe in Marvels epische blockbuster. Waarom? Thanos zou eigenlijk alle Avengers uitroeien!

(Marvel dropte gisteren overigens een bom op Comic-Con door álle nieuwe films en series aan te kondigen. Check die ook vooral!)Even voor de duidelijkheid: het gaat hier om Thanos uit 2014, die in de uiteindelijke versie van Endgame naar de toekomst reist voor een confrontatie met onze helden in 2023. Schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely onthullen wat voor extreem duistere plannen ze opstelden. Zou dit ook zoveel kritiek krijgen als die gehate nieuwe after credits-scene?

Thanos doodt de Avengers

Ze verklapten dit weekend in hun eigen Comic-Con-panel dat deze versie van Thanos vóór hij met zijn gigantische army bij de Avengers Facility arriveert, nog even een kleine omweg neemt naar zijn aarde, die van 2014 dus. Hij vermoordt daar alle Avengers, neemt het lichaam van Captain America (zonder hoofd want dat heeft ‘ie eraf gehaald) mee en reist naar 2023 waar hij de huidige Steve Rogers confronteert en zegt: I killed you again. What are you going to do?

Avengers: Endgame en tijdreizen

Volgens McFeely en Markus haalde deze heftige scène het niet om twee redenen. Het zou allemaal te duister worden én testpubliek reageerde soms al wat onwennig door alle andere tijdreis-elementen. Kortom: te ingewikkeld. Over ingewikkeld gesproken: deze schrijvers en de Endgame-regisseurs spreken elkaar tegen over Captain America’s einde.

Momenteel draait de MCU-opvolger van Avengers: Endgame al weer in de bioscopen. Spider-Man: Far From Home, met Nederlands tintje!

Lees verder