Johan Derksen en Hélène Hendriks

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johan Derksen en Hélène Hendriks

Makers De Oranjezomer durven 'ordinaire' grap Johan Derksen niet uit te zenden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Johan Derksen, 'schlagerzanger' Wilfred Genee, René van der Gijp en Hélène Hendriks hangen als posters in middeleeuwse stijl in Slot Zeist, zo zagen we gisteren in de uitzending van De Oranjezomer op SBS6. Johan haalde een nu al beruchte grap uit bij het portret van Hélène, maar de eindredacteur voelde alweer een ophef-bui hangen en durfde het fragment niet uit te zenden.

Dat onthulde Wilfred in de uitzending. "Jij bent Hélène nog tegengekomen begreep ik, of niet?", vroeg Wilfred aan Johan. "Die neem ik mee naar huis!", antwoordde Johan. "Ik mag Hélène zelf helaas niet mee naar huis nemen, maar die foto wel." We zien Johan daarna even naar het portret kijken, maar al vrij snel staat 'ie voor Wilfreds posters, die hij een klap verkoopt.

'Zat je ergens aan?'

"Ik deed ook een leuke grap bij Hélène, maar die durft de eindredacteur niet uit te zenden", aldus Johan met een sneaky glimlach op zijn gezicht. "Ik denk dat Arie Boomsma het seksistisch vindt." Wilfred wilde het beginnende relletje best opstoken en begon te hengelen. "Wat deed je? Zat je ergens aan?" Johan: "Een klein grapje."

'Likje'

Vervolgens begonnen de heren al gierend te speculeren. Wilfred: "Ik kan het me zo voorstellen. Wat denk je nou dat ‘ie gedaan heeft? Het is heel ordinair geweest. Het is echt heel ordinair geweest." René: "Waarschijnlijk heeft ‘ie ergens een likje aan gegeven." Nou, Johan, kom er maar in: "Ja, dat heb ik meegenomen in mijn leven. Ik lik overal aan."

Het meest ongemakkelijke aan het hele verhaal? Hélène zat zelf ook in de studio...

De Oranjezomer haalde eerder deze week ook al het nieuws toen bleek dat het programma achter 'het mysterie van het EK-vliegtuigje' zat.

De Oranjezomer is van 10 juni t/m 11 juli elke dag na de EK-wedstrijd die avond rond 23:00 uur uur te zien op SBS6, met ook voorafgaand om 20:00 uur tot 20:45 uur een voorbeschouwing. Vanaf 12 juli t/m 8 augustus is De Oranjezomer elke dag om 21:30 uur te zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder