Te land, ter zee en in de lucht terug op tv? Het zou zomaar kunnen!

Veronica Superguide logo
Te land, ter zee en in de lucht terug op tv? Het zou zomaar kunnen!

Te land, ter zee en in de lucht terug op tv? Het zou zomaar kunnen!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Te land, ter zee en in de lucht komt misschien wel terug op tv, tenminste, als het aan Johan Vlemmix ligt. Deze zanger en entertainer is zelf een doorgewinterde karrenbouwer geweest en wil niets liever dan Te land, ter zee en in de lucht terug op de buis. Uiteraard middels een petitie. En eerlijk gezegd lijkt het ons ook best leuk. Want zelfgebouwen stuntelwagens uit elkaar zien lazeren op een schans, dat blijft toch een guilty pleasure.

Veertig jaar fietsen

Vlemmix heeft er over nagedacht: 'Ik vind het heel belangrijk dat het weer terugkomt. De NPO wil natuurlijk minder amusement op de televisie, maar dat is dit programma niet alleen. Het is een stukje volkscultuur’’, zegt hij tegen het AD. Vlemmix is ervan overtuigd dat veel medelanders zitten te wachten op een terugkeer van het TROS-programma, dat tussen 1971 en 2011 op tv was. 

Hee! Een petitie!

Tuurlijk is er weer een petitie gestart, want zo doe je dat tegenwoordig. Een poosje geleden was er nog een petitie voor de terugkeer van Loeki de Leeuw. En een handjevol fans heeft getekend voor een tweede kans voor Ron Boszhard in Wie is de Mol? Maar ook Game of Thrones moest er aan geloven: een stel navel-starende fans begonnen een petitie omdat seizoen 8 ze niet naar de zin was. Of het even opnieuw kon, ja graag, dank u? (Wat de acteurs van Game of Thrones daarvan vonden? Nou, die waren er niet zo blij mee)

Brakke karren

In Te land, ter zee en in de lucht draaide het allemaal om zelfgebouwde karren die een parcours af moesten leggen. Vaak waren de parcours op het water gebouwd, waardoor veel van de deelnemers in het water eindigden. Dit tot grote hilariteit van het publiek. De deelnemers konden winnen met de beste of de mooiste kar. Deze twee vond je bij Te land, ter zee en in de lucht zelden samen in één bouwwerk overigens. 

Lees verder