Talpa reageert op openbaarmaking The Voice-rapport: ‘Goed voor de slachtoffers’

Eerder vandaag kwam het rapport van het externe onderzoek naar The Voice of Holland naar buiten. Talpa Network deelt nu een reactie op de eerste bevindingen van advocatenkantoor Van Doorne.

The Voice of Holland
© ANP / ANP Kippa/ Levin den Boer en Paula van der

Via een woordvoerder reageert het bedrijf van John de Mol met een kort statement.

Reactie

Talpa geeft aan dat ze het vooral goed vinden voor de slachtoffers dat het onderzoek openbaar is gemaakt. In het rapport staat onder meer dat er achter de schermen van The Voice of Holland meerdere gevallen van ongepast gedrag hebben plaatsgevonden. Verder wil het mediabedrijf nog niet reageren op het rapport. "Voor wij besluiten inhoudelijk te reageren zullen wij dit rapport eerst goed bestuderen", aldus de woordvoerder. RTL, dat de talentenjacht uitzond, leest het document ook eerst grondig door en geeft nog geen inhoudelijke reactie.

Onderzoek

Na de baanbrekende aflevering van BOOS in 2022, werd het bedrijf Van Doorne door ITV, producent van het programma, gevraagd onderzoek te doen naar de kwestie. Eerder deze maand wisten de twee partijen nog niet te zeggen wanneer het onderzoek naar buiten zou komen, wat de bekendmaking onverwachts maakt.

Het OM

Eerder deze maand werd bekend dat het OM bekend oud-coach Ali B en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen vervolgd voor zedenzaken rond The Voice of Holland. Het onderzoek tegen ex-coach Marco Borsato rond het programma wordt geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs. Wel is er nog een andere zedenonderzoek, niet gerelateerd aan de talentenjacht, dat tegen hem loopt.

Bron: ANP/Veronica Superguide