RTL weet niet wanneer ITV-onderzoek The Voice klaar is

Na de onthullingen over het programma The Voice of Holland werd er direct een onderzoek ingesteld door producent ITV. Nu, 14 maanden later, heeft RTL nog steeds geen idee wanneer het onderzoek klaar zal zijn. "We hebben nog niets gehoord over een mogelijk communicatiemoment."

Ali B, Jeroen Rietbergen en Marco Borsato
© Brunopress

ITV lijkt geen haast te hebben met de zaak. Ook RTL geeft toe dat het onderzoek wel heel erg lang duurt, maar de zender wacht geduldig af. “We vertrouwen erop dat als het moment daar is, wij van ITV volledige inzage krijgen in de uitkomsten van het onderzoek.”

Geen idee

Het onderzoek wil nog niet vlotten. ITV kan niet zeggen hoelang het duurt voordat het onderzoek is afgerond of in welk stadium het onderzoek zich momenteel bevindt. In februari 2022 liet Van Doorne, het bureau dat door ITV is ingehuurd voor het onderzoek, weten dat ze een goed beeld hadden over wat er is gebeurd bij het programma. Maar sindsdien is er radiostilte.

Vervolgingen

Het OM liet eerder wel al weten dat zij bandleider Jeroen Rietbergen en Ali B gaan vervolgen voor grensoverschrijdend gedrag. Marco Borsato wordt niet vervolgd voor zijn gedrag bij The Voice, maar er loopt nog wel een onderzoek over een andere zedenzaak tegenover de zanger.

Terugkeer The Voice

Of The Voice ooit terug kan keren op tv is onduidelijk. Kijkcijferfluisteraar Tina Nijkamp acht de kans klein dat het programma binnenkort al te zien is en ook RTL kan er geen antwoord op geven. "Dat is een gesprek dat wij met ITV zullen voeren als de uitkomsten van het onderzoek en de mogelijke acties duidelijk zijn", aldus de woordvoerder. Het lijkt er niet op dat de zender van plan is hun tv-hit zonder slag of stoot op te geven.