Tina Nijkamp in Renze: 'The Voice kan op dit moment absoluut niet terugkeren'

Of de rode stoelen ooit nog eens omdraaien voor een nieuw seizoen van The Voice lijkt op z'n zachtst gezegd vrij onzeker. Een terugkeer van de talentenjacht na de onthullingen van #BOOS zit er volgens kijkcijfer-goeroe Tina Nijkamp absoluut niet in op dit moment. 

Tina Nijkamp

Het is inmiddels een jaar geleden dat zorgwekkende feiten over The Voice of Holland aan het licht kwamen door Tim Hofman. Sinds die tijd wordt er wat af gediscussieerd over een comeback van het programma (zo heeft presentator Martijn Krabbé er geen vertrouwen in). In Renze op Zondag zit onder andere Frits Wester aan tafel om te praten over de slachtoffers van de misstanden in het ooit zo populaire zangprogramma. Wanneer Renze Klamer aan Tina vraagt of de kans op een comeback überhaupt aanwezig is, heeft de kijkcijfer-deskundige haar antwoord al klaar.

Geen comeback

The Voice kan op dit moment absoluut niet terugkeren", zegt Tina daarover. “Het is belangrijk om te wachten wat er uit het onderzoek komt. Daarna verwacht ik dat er nog twee of drie jaar gewacht zal worden." Onlangs werd iets meer bekend over de zaken rondom The Voice, zo zal één zaak in ieder geval niet vervolgd worden. TV-recensente Angela de Jong was destijds 'teleurgesteld' in dat nieuws: "Dit stemt niet heel hoopvol voor andere verdachten die er nog zijn in deze zaken."

Geen gemis

"Het ligt aan wat uit het onderzoek komt of het terug op de buis kan keren", vervolgt Tina. "Ik vermoed dat het nog heel lang duurt of helemaal niet." Renze vraagt haar vervolgens of het eigenlijk wel belangrijk is voor mensen dat het programma weer te zien zal zijn. “Het is zeker niet belangrijk. Het is niet hét programma in Nederland dat iedereen echt mist", antwoordt Tina. 

Renze op Zondag is iedere zondag rond 21.30 uur te zien op RTL 4.