The Voice

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Voice
The Voice

Geen vervolging in één zaak rondom mogelijk misbruik The Voice: 'Stemt niet hoopvol'

|
|

Laatste update:

Nieuws rondom de misstanden van The Voice of Holland: het OM gaat één zaak niet vervolgen vanwege gebrek aan bewijs. Volgens bronnen gaat het om de zaak van Martijn N., de regisseur van het programma. Het 'onverwachte' nieuws is voor Angela de Jong een teleurstelling: 'Het is iets waar je bang voor bent.'

 

De zaak die nu geseponeerd is gaat volgens bronnen over de regisseur van de zangcompetitie. Er werd aangifte tegen Martijn N. gedaan van onzedelijke betasting en een zoen op de mond. "Na zorgvuldige bestudering van het onderzoeksdossier en intern overleg is door de officier van justitie besloten in de betreffende zaken geen vervolging in te stellen tegen de verdachte. Er is geen bewijs gevonden dat de aangiften ondersteunt", zegt het OM in een verklaring.  "De vraag of de in de aangiften genoemde voorvallen wel of niet plaatsgevonden hebben, blijft hiermee onbeantwoord."

'Teleurstellend'

Angela de Jong vindt het 'onverwachte' nieuws zeer 'teleurstellend', zegt ze aan tafel bij Beau. "Het is iets waar je bang voor bent. Vrouwen nemen de moeite om aar voren te stappen om iets aan te kaarten en vervolgens wordt er gezegd: ‘We geloven je maar er is geen bewijs.'" Volgens de tv-diva gebeurt er nu vrij weinig en doet het niet veel goed voor de zaken van de andere verdachten (van Ali B, Marco Borsato en Jeroen van Rietbergen). "Als je thuiszit en je twijfelt om aangifte te doen, dan doet dit niet veel goed. Dit stemt ook niet heel hoopvol voor andere verdachten die er nog zijn in deze zaken."

Cliënten

Ook volgens advocaat Sébas Diekstra, die meerdere slachtoffers rondom The Voice bijstaat, vindt dat het niet veel goed doet voor zijn cliënten. "De officieren van justitie hebben in een persoonlijk gesprek met twee slachtoffers, oud-kandidaten, medegedeeld dat hun aangiftes worden geseponeerd. Er is daarbij nadrukkelijk gemeld dat er niet getwijfeld wordt aan hun verklaringen, maar dat er geen ondersteunend bewijs is aangetroffen. Dit is voor cliënten uiteraard een zeer onbevredigende conclusie van het strafrechtelijk onderzoek."

Tim Hofman bracht met de beruchte #BOOS-aflevering diverse misselijkmakende zaken aan het licht. De overige onderzoeken lopen nog en het OM verwacht niet eerder dan begin volgend jaar de andere onderzoeken af te ronden. 

Beau is iedere werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4. 

Lees verder