'Talpa moet uitzenden wat Peter Gillis allemaal uitvreet'

Door Robin Heerkens
Nicol en Peter Gillis
© Talpa/Friso Keuris

Johan Derksen vindt Talpa "een bepaalde vorm van journalistiek" moet gaan bedrijven als het gaat om de realityserie Massa is Kassa, van Peter Gillis. "Ze moeten uitzenden wat hij allemaal uitvreet", aldus Johan dinsdagavond in Vandaag Inside.

"Als je zo'n show maakt, kun je niet aan dat soort feiten voorbijgaan", gaat Johan verder. "Dan laat je de reality eigenlijk liggen", vult Wilfred Genee aan. "Exact. Dan is het een goed nieuws-show van die patser", antwoordt Johan dan. "En daar wérken wij bij..."

Vakantieparkenbaron Peter wordt momenteel door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van het mishandelen van een vrouw, die hij in haar rug en neus zou hebben gebeten, in haar borsten hebben geknepen en aan haar haren zou hebben getrokken. Het zou gaan om zijn vriendin Nicol Kremers. Talpa liet eerder in een reactie weten door te gaan met de uitzendingen van Massa is Kassa, tot verbazing van Veronica Superguide-verslaggever Rob Goossens.

Boete

Peter komt de laatste tijd vaker negatief in het nieuws. In juni kwam ook naar buiten dat Oostappen Groep, het vakantieparkenbedrijf van de Gillisjes, een boete moet betalen van 250.000 euro aan gemeente Peel en Maas voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo. Bij een grootschalige inval van de FIOD en politie in mei 2019 werden onder meer arbeidsmigranten aangetroffen die illegaal waren gehuisvest. Ook werden overtredingen op het gebied van brandveiligheid geconstateerd.

Bron: ANP/Veronica Superguide