'Talpa moet Martien Meiland programmadirecteur maken'

Martien Meiland

Volgens columniste Angela de Jong doet Talpa er goed aan om Martien Meiland aan te stellen als programmadirecteur van SBS6, schrijft ze gekscherend in haar nieuwste column voor het AD. "Alleen dan is er nog hoop dat het ooit wat gaat worden met de zender."

De lekker sarcastische schrijfster is weer eens op haar Iron Throne van Hilversum gaan zitten. "Het is zo klaar als een klontje na Wie van de 3: Talpa moet als een speer Martien Meiland benoemen tot programmadirecteur van SBS 6. En hem elke avond een uur lang op tv brengen."

Martien, Martien, Martien!

Angela doelt natuurlijk op het onverwachte kijkcijfersucces van Wie van de 3 gisterenavond, met Martien Meiland als een van de panelleden. Hoe het komt dat de show zo'n succes was? Het format is achterhaald (je kunt deelnemers zo googelen), de panelleden zijn niet vernieuwend en Wendy van Dijk - die de boel aan mekaar praat - is geen garantie voor succes, benoemt Angela, dus blijft er volgens haar maar één conclusie over: "het Meiland-effect in combinatie met onze collectieve hang naar retro-tv en herkenbare gezelligheid" .

Film1-zenders een weekend open bij Ziggo!

Meiland-madness

Waarom Angela al grappend Martien tot nieuwe SBS6-programmabaas omdoopt? Hij opperde een tijdje terug zelf om Wie van de 3 terug te brengen toen een Talpa-baas zijn Franse kasteel bezocht. Slim! Het Meiland-effect is in volle gang, zo schrijft Angela. "Martien tart elke tv-wet. Overexposure, overkill? Op hem is het allemaal niet van toepassing." Ze verwacht dat er nog veel meer oud-Hollandse gekkigheid op ons afkomt. "Zo Vader Zo Zoon? Dinges? Nee, Hints natuurlijk! Na tig persconferenties naar Irma Sluis en haar collega’s te hebben gekeken, ligt daar het volgende gat in de markt. Wie weet zit er een coproductie in: Martien als aanvoerder van het ene team, Irma van het andere."

Angela's Martien Meiland-column in zijn geheel lezen kan hier!