Johan Derksen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johan Derksen
BN'ersOphef

Talpa 'enorm geschrokken' van seksueel misbruik door Johan Derksen

|
|

Laatste update:

Talpa is "enorm geschrokken", zo zegt het bedrijf in een eerste reactie nadat Johan Derksen gisteren in Vandaag Inside onthulde dat hij in het verleden een bewusteloze vrouw met een kaars heeft gepenetreerd.

Dat zegt Talpa tegen het ANP. Het bedrijf ziet dit als een "ernstige zaak" en wil zo snel mogelijk met Johan in gesprek..

'Enorm geschrokken'

"We zijn enorm geschrokken van de uitlatingen van Johan Derksen", laat een woordvoerder van Talpa Network aan het ANP weten. "Dit is een ernstige zaak waar we zorgvuldig naar gaan kijken. We gaan op de kortst mogelijke termijn in gesprek met Johan."

Verkrachting

Johan riep dinsdag tijdens een gesprek naar aanleiding van een nieuwe beschuldiging van ongepast gedrag aan het adres van SBS6-collega Johnny de Mol dat hij zelf ook weleens iets deed waar hij later spijt van kreeg. Als voorbeeld noemde hij het voorval met de kaars na een met drank overgoten stapavondje. Daarbij zou hij met een vriend een bewusteloze, dronken vrouw een kaars tussen de benen hebben gestoken en zijn vertrokken. "Daar zou je nu een gevangenisstraf voor krijgen", zei hij. "Technisch gezien kan een officier van justitie het als verkrachting uitleggen", zei de analist ook.

Reactie Johan Derksen

Johan schiet tegenover het AD flink in de verdediging: hij is niet van plan om zijn excuses aan te bieden.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder