Talitha Muusse bij Op1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Talitha Muusse bij Op1

Talitha Muusse reageert op kritiek over postuur: ‘Fuck it’

|
|

Laatste update:

Talitha Muusse reageerde via Instagram op de kritiek over haar postuur. De Op1-presentatrice krijgt veel negatieve opmerkingen over haar ‘in elkaar gekrompen’ houding.

Talitha laat weten dat er op haar 23e een beschadiging aan haar nekwervel is geconstateerd. De klachten aan haar schouders, nek en bovenrug begonnen al toen ze 19 was. “Waarschijnlijk door een combinatie van erfelijke factoren, een scheef gegroeide ruggengraat, lengteverschil in mijn benen en veel te zware overbelasting door hard werken en te veel computergebruik.

Scriptie dicteren

In het verleden heeft ze een maand haar nek niet kunnen draaien. Talitha lag met pijnstillers in bed en liep door het huis met een neksteun. Ze heeft haar scriptie afgerond door met twee vingers te typen en gedeeltelijk door haar vader de teksten te dicteren.

Houding verbeterd

Inmiddels gaat het beter met de 29-jarige presentatrice. “Ik heb mijn houding structureel verbeterd, ik kan mijn energiebelasting beter managen en heb gerichte oefeningen.” Toch zijn de klachten niet weg en heeft ze dagelijks nog vaak pijn. “En ja dat uit zich dan ook op de stoel bij Op1.

Dé podcast over series en films!

‘Fuck it’

Met deze post wil ze mensen ervan bewust maken dat wat je ziet, niet altijd het hele verhaal is. De reacties doen haar soms pijn, omdat ze hard haar best doet om haar houding te verbeteren. “Maar nu denk ik: fuck it. Ik werk eraan voor mezelf, en het boeit mij niet hoe het eruitziet!

Op1-presentatrice

Talitha was al vaker te gast bij de talkshow, maar begin dit jaar werd ze samen met Sven Kockelmann het nieuwe zondag presentatieduo. Ze is niet de enige Op1-host die veel kritiek krijgt. Ook Paul de Leeuw heeft het zwaar te verduren, want kijkers stoorden zich mateloos aan hem

Op1 zie je elke werkdag en zondag rond 22.20 uur op NPO1.

Lees verder