• TV

Sylvia Geersen blikt terug op deelname Special Forces VIPS: 'Confronterend'

Door Lise Knipping
Sylvia Geersen

Modepopje is eigenlijk niet de juiste benaming voor badass Sylvia Geersen die zich waagde aan de militaire training van Special Forces VIPS. Het waren pittige dagen vol fysieke én mentale beproevingen. De oud-Holland's Next Top Model-finaliste blikt in RTL Boulevard terug op haar deelname: "Confronterend."

Je moet het maar willen: dagenlang de extreme training van de Special Forces ondergaan. Sylvia Geersen en andere collega-BN'ers durfden dat wel aan en besloten mee te doen aan Special Forces VIPS. Buiten dat de oefeningen fysiek extreem zwaar zijn (lees oneindig lang marsen of verdrinken), is het mentaal ook behoorlijk heftig. Zo vertelde Sylvia in een open gesprek met de staf dat ze meerdere miskramen heeft gehad, onder andere van een tweeling. Ook is ze open over mishandeling van haar ex. Dat hakt er even in. 

'Mooi en zwaar'

Tot grote verbazing van de kijkers weet Sylvia (met het nodige geklaag en gekreun) best ver te komen, tot ze bij de zoveelste moeilijke opdracht de handdoek in de ring gooit en haar band inlevert. "Special Forces VIPS is het mooiste en zwaarste dat ik ooit heb meegemaakt", vertelt het model in een interview met RTL Boulevard. "Het verdrinken is waar ik het meest trots op ben. Dat was een bijna-doodervaring; ik was 46 seconden onder water. Als ik dit kan overwinnen, dan kan ik de rest ook."

Confronterend

"Ik heb alles eigenlijk altijd weggelachen en ik liet nooit zien wie ik echt was", vertelt Sylvia. "Ik heb dit keer dat masker afgegooid en laten zien wie Syl was." Haar openhartigheid in het programma noemt ze 'confronterend' om terug te zien. "Een kindje krijgen is een gegeven en dat lukt niet altijd. Dat doet hartstikke veel pijn en is er allemaal uitgekomen in Special Forces."

The Bachelorette

Sylvia duikt van het ene uiterste in het andere. De influencer is namelijk de nieuwe Bachelorette en volgt daarmee Gaby Blaaser op. Ze gaat op zoek naar haar prins op het witte paard en neemt een dikke bos rozen mee in haar koffer. "Ik ben er met een puur hart ingegaan."

Special Forces VIPS is te zien op Videoland.