Sylvester Stallone als Rocky Balboa

Veronica Superguide logo
Sylvester Stallone als Rocky Balboa

Sylvester Stallone wil Rocky-prequelserie maken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Sylvester Stallone leek uitgelokt als Rocky Balboa, maar hij heeft een idee om de bokser nieuwe leven in te blazen: een spannende serie over Rocky als tiener!

Het verhaal van de sympathieke bokser Rocky Balboa leek eigenlijk wel verteld. In Rocky 1 t/m 6 klimt Balboa naar de top, lazert er hij vanaf, knokt hij zich weer terug én traint hij een nieuwe generatie boksers. In de Creed-spin-offs is Stallone ook weer te zien als de trainer van de jonge Adonis Creed.

Hoewel er plannen zijn voor Rocky VII, richt Sylvester Stallone zich momenteel op een serie over de wereldberoemde bokser. Dit deelde hij in een post op Instagram: een pitch voor een nieuw Rocky-avontuur.

“Dit is misschien mijn raarste post ooit: ik begon vanmorgen met een opzet voor een Rocky-prequel. Ideaal gezien worden het een paar seizoenen van tien afleveringen, om de personages goed neer te zetten in hun jongere jaren. Ik hoop dat het lukt!”

Rocky Balboa in een tijdmachine?

Stallone ziet de nieuwe serie voor zich als een soort “tijdmachine die je transporteert naar de oorsprong van Rocky.” Volgens Stallone moet de serie zich afspelen in de jaren 60, omdat er in dit decennium enorm belangrijke veranderingen plaatsvonden. Hij denkt aan: de maanlanding, de seksuele revolutie, de Koude Oorlog en de burgerrechtenbeweging.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Volgens Stallone zat Robert ‘Rocky’ Balboa in die dagen nogal aan de grond, maar volgen we hem in de prequelserie terwijl hij zijn eerste stappen richting succes zet. Stallone meldt er trouwens wel bij dat het nog maar een eerste opzet is: er is geen enkele garantie dat deze serie er ooit komt. Toch klinkt het best interessant!

|over een tijdje zien we Stallone trouwens weer terug in Suicide Squad! Hoewel... hij spreekt een levensgevaarlijke pratende haai in.

Lees verder