Superserie bekroond: Killing Eve wint drie BAFTA Awards

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Superserie bekroond: Killing Eve wint drie BAFTA Awards

Superserie bekroond: Killing Eve wint drie BAFTA Awards

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De serie Killing Eve is geweldig, dat wisten we al, maar de British Academy of Film and Television Arts vindt dat nu dus ook. Deze zwartkomische misdaadserie won maar liefst drie awards afgelopen zondag!  

Dikke tranen

Killing Eve won voor beste dramaserie, beste actrice en beste vrouwelijke bijrol. Jodie Comer ging er vandoor met de prijs voor beste actrice. Zij speelt het moordlustige genie Villanella. Sarah Oh was ook ook in de running voor de prijs. Comer was erg emotioneel over het krijgen van de prijs.

Regels zijn geen regels

De serie van BBC America had twee ijzers in het vuur voor de award voor beste hoofdrolspeelster. Zowel Jodie Comer als Sandra Oh waren in de running voor de felbegeerde prijs. Uiteindelijk ging Comer, die in de serie crimineel Villanella speelt, er met de winst vandoor. Sandra Oh is ongetwijfeld ook nog een keer aan de beurt. Dat Killing Eve meedingde naar prijzen was best controversieel, omdat het programma draait bij BBC America. De makers en acteurs zijn Brits, maar toch zouden deze Amerikaanse roots officieel een probleem gevormd hebben. De organisatie van Bafta heeft speciaal voor de serie de regels aangepast, om het succes en de kwaliteit van de serie te kunnen erkennen. En terecht.

Je kunt Killing Eve terug kijken op Videoland, of met behulp van het betere Googlewerk. 

Lees verder