One to watch: Sandra Oh in Killing Eve

Veronica Superguide logo
One to watch: Sandra Oh in Killing Eve

One to watch: Sandra Oh in Killing Eve

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Nadat Sandra Oh stopte met Grey’s Anatomy zagen we haar een tijd lang nog maar weinig. Nu heeft de actrice een hoofdrol te pakken in een gruwelijke thrillerserie: Killing Eve!

In Killing Eve raakt Mi5-analiste Eve Polastri (Sandra Oh) geobsedeerd door de seriemoordenares Villanelle (Jodie Comer). De twee vrouwen raken in een gevaarlijk kat- en muisspel verwikkeld, terwijl het aantal slachtoffers toeneemt! Eve lijkt niet echt geknipt voor recherchewerk, maar door haar obsessie leert ze een heel andere kant van zichzelf kennen.

Oh!

Voor Sandra Oh is het de eerste echte hoofdrol die ze, na de rol van Dr. Cristina Yang uit Grey’s Anatomy, speelt. De actrice kreeg wel rollen aangeboden, maar wilde na haar run in het Grey Sloan Memorial Hospital alleen rollen spelen waar ze écht verliefd op werd.

Killing Eve beleeft morgenavond zijn première, op BBC America. In Nederland is deze zender niet te ontvangen, maar niet getreurd! Veel BBC America-producties, zoals Orphan Black en Dirk Gently’s Holistic Detective Agency, komen vroeg of laat naar Netflix!

Lees verder